rex, câinele-polițist antrenat la sibiu, iese „la pensie” – e scos la licitație

A prins violatori, criminali și tâlhari timp de nouă ani. Acum însă, Rex va ieși la pensie din cauza unor probleme de sănătate. Agentul cu blăniță al IPJ Brăila, dresat la Sibiu, este scos la licitație, iar dacă nimeni nu îl va adopta, o va face fostul partener.

Atribuțiile lui Rex vor fi prealuate de Gipsy, un alt ciobănesc german de nota 10, antrenat la Sibiu.

Stăpânul său de la Serviciul Criminalistic IPJ Brăila spune că l-a crescut de când s-a născut și că i-a fost partener noua ani. Își aduce aminte că a venit cu el tocmai până la Sibiu unde a urmat cursul de prelucrare urmă, miros uman și a obținut numai note de 9 și 10.

Performanțele lui Rex s-au văzut și pe teren. Câinele-polițist a contribuit la rezolvarea a peste 20 de cazuri dificile, unul dintre ele fiind crima de la Grădiștea. În 2011, Rex a reușit să îi ia urmele unui bărbat care a violat și apoi a ucis o femeie.

Cariera lui Rex s-a încheiat însă aici. El nu mai poate fi scos pe teren fiindcă are displazie de șold. Pentru boala lui nu există niciun leac, medicii putând doar să-I mai aline suferința.

Conform procedurilor, Rex va fi scos la licitație şi în cazul în care nimeni nu-l va adopta, o va face fostul său partener.

Ultima oră

Comentariul meu