primăria sibiu cumpără autobuze ecologice și face stații de încărcare

Modernizarea transportului public a devenit o prioritate pentru Primăria Sibiu. Astfel, prin strategia integrată de Dezvoltare Urbană sunt prevăzute modalitățile prin care se va face acest lucru.

În primul rând, Primăria are în vedere cumpărarea a 40 de autobuze ecologice pe bază de gaz natural comprimat(CNG). Toate vor fi dotate cu sistem de monitorizare, comunicații și numărare călători. Pentru achiziționarea lor este nevoie de votul consilierilor locali care să aprobe indicatorii tehnico-economici. Asta înseamnă că prețul autobuzelor este stabilit la 77.651.455 de lei cu TVA. Din această sumă va fi asigurată achiziția sistemelor conexe unde intră inclusiv un soft de monitorizare și aparatele de taxare.

Pentru alimentarea autobuzelor este nevoie de construirea unei stații. Aceasta va costa și ea 4.268.016 de lei, cu TVA.

Din același plan face parte și modernizarea străzii Podului ca parte din străzile pe care vor circula noile autobuze. Aici vor fi investiți 14.553.682 de lei. Asfaltul va fi unul nou atât pe șosea cât și pe trotuare, va fi făcută o pistă pentru biciclete, iar sistemul pluvial înlocuit. Spațiile verzi vor fi reamenajate, la fel ca locurile de parcare.

Pe lângă autobuzele CNG, Primăria are în plan achiziționarea a nouă miniautobuze electrice care vor circula prin centrul orașului. Pentru încărcarea acestora Primăria va lua în concesiune de la SC Tursib un spațiu unde vor fi amplasate cinci stații de încărcare.

Ultima oră

Comentariul meu