la șelimbăr, locuitorii vor beneficia de cadastrare gratuită

Comuna Șelimbăr face parte din cele 14 localități din județul Sibiu care au intrat într-un program european de cadastrare finanțat de Uniunea Europeană, astfel încât toți proprietarii de imobile din localitate vor beneficia de cadastrare gratuită.

Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). ”Atunci când m-am decis să candidez, mi-am propus două lucruri extrem de importante pentru localitate să realizăm în această perioadă: un plan urbanistic general pentru Șelimbăr și cadastrarea tuturor proprietăților din localitate. Am considerat că fără aceste două lucruri e imposibil să faci un plan coerent de dezvoltare a localității pe un termen de timp ce depășește 10 ani. Am început demersurile pentru PUG, iar acum am primit această veste bună de la ANCPI, Șelimbărul fiind prin în acest proiect, suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.
La nivelul întregii țări, în acest program vor intra 660 de localități, iar prețul total, decontat de Uniunea Europeană este de peste 260 de milioane de euro. Programul prin care se face cadastrare pe fonduri europene se numește „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063, care face obiectul Axei prioritare 11 – “Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară”, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Șelimbărul este prin în acest program în total cu 7.231 de hectare de proprietăți imobiliare.

Ultima oră

Comentariul meu