sibianul care a omorât o femeie în oradea, apoi a jefuit-o, a fost prins la sibiu

Criminalul sibian care, în data de 3 decembrie, a omorât cu bestialitate o femeie, după care a jefuit-o, a fost prins la Sibiu. Înainte să fugă de la locul crimei, Florin Mircea Lomotă i-a furat inelele, brățara și lănțișorul de la gât, dar și telefonul mobil și un laptop.

Potrivit referatului de arestare cu care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat vinerea trecută arestarea bărbatului, moartea orădencei a fost violentă, bărbatul lovind-o „repetat, cu un corp contondent dur la nivelul capului”.

Conform procurorilor, loviturile i-au fracturat victimei craniul și „împreună cu fracturile de la nivelul creierului şi învelişurilor, produse prin căderea victimei, au dus la decesul acesteia”.

Sibianul nu s-a oprit însă aici. A fugit de la locul crimei abia după ce a lăsat-o pe femeie fără inele, brățară, lănțișor, telefon mobil și laptop. Dat în urmărire naţională pentru omor şi tâlhărie, Florin Mircea Lomotă a fost găsit de poliţiştii sibieni, fiind reţinut la solicitarea ofiţerilor Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, cu sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale. Vineri, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, procurorii solicitând să fie arestat preventiv.

„Din analiza probelor administrate în cauză rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, dat fiind faptul că inculpatul a comis fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului”, au scris anchetatorii în referatul de arestare. Acesta a fost însuşit de instanţa de judecată, care a dispus ca Lomotă să fie trimis în spatele gratiilor pentru o periodă de 30 de zile.

Sibianul era deja următit general și pentru furturi pe care le-a comis în Arad.

Ultima oră

Comentariul meu