Pentru prima dată în Sibiu, 150 de sibieni s-au antrenat, costumat în hainele lui Moş Crăciun şi au alergat joi seara, din Piaţa Mare, pe Nicolae Bălcescu şi prin Parcul Cetăţii, cu scopul să-i ajute pe cei care au nevoie de scaune speciale, pentru că sunt imobilizaţi din cauza bolilor, ca şi aceştia să poată face sport.
„Alergăm ca să strângem fonduri pentru persoane cu dizabilităţi, aşa cum noi facem sport şi ei să facă sport şi în felul acesta avem posibilitatea să cumpărăm scaune speciale pentru practicarea sportului de către ei. Am strâns deja pe parcursul anului, bani pentru trei scaune care vor sosi din Anglia în perioada imediat următoare. 150 de alergători pentru prima ediţie este foarte bine. Suntem convinşi că la anul o să fie sold out. Nu a mai fost la Sibiu. A fost în marile oraşe ale Europei, dar Clubul Sportiv Comunitar are o tradiţie. Acesta este al patrulea an în care ne costumăm în moşi şi alergăm. Anul trecut am alergat în Sibiu, îmbrăcaţi în moşi, pe străzi. A fost foarte frumos. Am văzut că a prins ideea şi am zis să o facem la modul macro şi se pare că o să fie un succes. Eu cred că sunt mai multe Crăciuniţe”, a declarat, înainte de start, preşedintele Clubului Comunitar Sibiu, Daniel Troancă. Daniel se numără printre cei care au reuşit să-i dezmorţească pe „Moşii” din Sibiu, indiferent de vârstă şi să-i determine să alerge într-o cursă în care nu a existat cronometru, ci doar bună dispoziţie şi foarte, foarte multe zâmbete. De la copii, la bătrâni, sibienii care au alergat joi seara, s-au simţit foarte bine şi au reuşit prin exemplul lor să arate că nu contează atât de mult condiţia fizică, ci doar voinţa. O distanţă de doar câţiva kilometri a fost străbătută în aplauze, râsete şi muzică de fanfară. Câţiva muzicieni costumaţi şi ei în Moş Crăciun au dat tonul distracţiei în Piaţa Mare. Muzicienii s-au urcat în trenuleţul Moşului şi au fost urmaţi de plutonul de alergători. Pe tot traseul, Moşii au fost ajutaţi ca să nu cedeze, de voluntari care au împrumutat câte ceva din costumul lui Rudolf, renul lui Moş Crăciun. Toţi Moşii au reuşit să ajungă la linia de sosire şi au primit câte o medalie haioasă, inscripţionată cu chipul lui Moş Crăciun alergător. Nimeni nu a fost cronometrat, scopul fiind unul caritabil şi pentru a-i înveseli pe privitori. Şi totuşi cursa de 3 kilometri, străbătuţi în alergare în 15 minute, a fost „câştigată” de Flavius, un copil de 10 ani din Sibiu, costumat şi el în Moş Crăciun. Medaliile au fost oferite de trei sibieni, imobilizaţi în scaune cu rotile, costumaţi şi ei în Moşi, care s-au bucurat de efortul făcut de cei 150 de sibieni cu suflet mare şi dorinţa de a face bine. Fiecare participant la cursă a achitat o taxă de 60 de lei.
Jumătate din bani fiind donaţi unei asociaţii care urmează să cumpere scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de către persoanele cu dizabilităţi. Organizatorul cursei speră ca la anul sibienii să se mobilizeze şi mai mult, ca Marea MoşMondeală să strângă şi mai mulţi alergători la start, totul ca să-i ajutăm pe cei care nu pot merge, dar îşi doresc să facă totuşi sport chiar şi scaunul cu rotile. Modelul cursei cu Moşi de la Sibiu este luat din străinătate. În toată lumea spiritul Crăciunului îi face pe oameni să se îmbrace în costumul lui Moş Crăciun şi să străbată diverse distanţe, în alergare, cu un singur scop: zâmbetul.