exclusiv foto - șobolanii mișună prin chirurgia spitalului județean sibiu - conducerea are o explicație

Că la spitalul Județean de Urgență Sibiu mai există multe lucruri de îmbunătățit este evident pentru toată lumea. Condițiile nu sunt de cinci stele în toate secțiile, dar de aici până la a întâlni șobolani pe culoare ar trebui nici să nu existe vreo cale. Totuși acest lucru s-a întâmplat chiar pe secția de chirurgie 1. Aparținătorul unui pacient a fotografiat angajații de la pază ținând mândri de coadă un șobolan tocmai prins. Asta după ce l-au alergat cu mătura.

Sibianca a vizitat o rudă care a fost internată la Chirurgie 1. Într-o zi când a ajuns la spital a văzut doi paznici care urmăreau un șobolan. L-au fugărit cu mătura, pentru ca într-un final să îl prindă, după cum povestește femeia. Totul s-a petrecut acum mai bine de o lună.

Conducerea Spitalului spune însă că este vorba de un caz izolat, iar vinovat ar fi constructorul care la acel moment a făcut niște lucrări la holul secției.

exclusiv foto - șobolanii mișună prin chirurgia spitalului județean sibiu - conducerea are o explicație

” SCJU Sibiu cunoaște acest caz izolat, care s-a petrecut în toamna anului curent, când au fost efectuate lucrări de modernizare a holului B din cadrul clădirii secțiilor Chirurgicale. Au fost efectuate lucrări de legătură la canalizare în rapiț, constructorul neasigurând protecția împotriva pătrunderii rozătoarelor. Practic, rozătorul a pătruns pe hol din exterior, fie prin gaura din rapiț, fie odată cu europaletul cu materialele de construcție. Problema a fost rezolvată rapid prin prinderea rozătoarei. Ulterior nu au mai fost semnalate cazuri”, spun reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Aceștia dau asigurări că ”Procedurile de deratizare se desfășoară lunar pe fiecare secție, pe baza unui program. În cadrul Secției Chirurgie I ultima deratizare a fost efectuată în data de 9.11, în cadrul secției Chirurgie II în data de 16.11 iar în Blocul Operator în data de 23.11”

exclusiv foto - șobolanii mișună prin chirurgia spitalului județean sibiu - conducerea are o explicație

Conducerea unității spune că ”incidentul șoarecele” este ”un caz izolat, produs de factori colaterali. Nu au mai fost înregistrate astfel de situații sau reclamații din partea secțiilor sau pacienților”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Se vede in poza cat de curat este coridorul sectiei de chirurgie!!! De cand a plecat prof. Kis e o mizerie crunta. Vai de pacienti.