băiatul bătut crunt în parcul cetății - mama are nemulțumiri - adolescentul nu se simte bine
FOTO arhivă

La finalul lunii noiembrie în centrul Sibiului a avut loc un incident care a șocat. Un adolescent, elev al Liceului Octavian Goga a fost bătut de alți 6 tineri, chiar în punctul 0 al orașului, în Parcul Cetății. De atunci drumurile tânărului s-au intersectat cu cele ale medicilor, inclusiv cu cei de la medicina legală.

Aici intervine nemulțumirea mamei băiatului. Tânărul a fost bătut atât de rău încât doi dinți i-au fost scoși din maxilar cu rădăcină cu tot. ”I-au dat cu piciorul în gură și i-au întors efectiv dinții. Îmi spune că simte în cerul gurii că ar avea găuri. Buza de sus i-a fost efectiv ruptă în două. Nu spartă, ruptă în două. Încă pe interior are ațe și nu poate vorbi”, spune mama adolescentului.

CITEȘTE AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN PARCUL CETĂȚII

Cu toate acestea, spune femeia, pe certificatul obținut de la Serviciul de Medicină Legală nu se specifică nimic legat de această traumă. ”Nu scrie absolut nimic acolo de buza ruptă. Nu au măsurat plaga, nu au menționat nimic. Nu l-au controlat în gură, să vadă ce răni are”, spune mama băiatului.

În plus, femeia apreciază faptul că zilele de îngrijiri medicale oferite este mult prea mic pentru traumele suferite. ”I-au dat 15 zile de îngrijiri. Mi se pare că este extrem de puțin, în condițiile în care el nu este refăcut, nu poate mânca. De la medicul care l-a operat și cusut la buză am plecat cu scrisoare medicală pentru refacere în 45 de zile. De la medicină legală m-au spus că după 15 zile să merg pentru prelungire sau să cer contraexpertiză”, spune mama copilului.

AFLĂ DE AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT CU BĂIATUL DUPĂ BĂTAIE

Medicul care a semnat certificatul medico legal al adolescentului spune însă că totul s-a făcut conform legii și baremelor în vigoare. ”În certificatul inițial se constată doar leziunile din prezent. Noi trebuie să fim obiectivi și să aplicăm baremul, nu a fost nicio nedreptate. Au fost descrise leziunile respective. Oricum, se poate face o cerere de prelungire a numărului de zile de îngrijiri, există o procedură în acest sens”, a explicat Silviu Morar, medicul care a semnat certificatul medico legal.

Ultima oră

Comentariul meu