invazie de moși crăciuni, joi, la sibiu - începe marea moșmondeală, în piața mare
Foto Facebook Marea MoșMondeală

Sibiul se umple de Moși Crăciuni joi, odată cu începerea primei ediții a evenimentului „Marea Moșmondeală”. Aproximativ 200 de persoane se vor costuma și vor alerga pentru o cauză nobilă.

În prag de sărbători, mai mulți sibieni s-au gândit să organizeze un eveniment care să le aducă zâmbetul pe buze tuturor celor din jur.

„Ne-am hotărât să umplem Sibiul și Targul de Craciun din Sibiu de moși. Mai exact, ne adunăm vreo 200 de persoane, ne deghizăm în moși și preț de vreo 3 km, cu startul din Târgul de Crăciun, vom alerga sau ne vom moșmondi, cu zâmbetul la purtător, prin centrul Sibiului, într-o cursă necronometrată, plină de lumină și de muzică, pentru a face bine”, spun organizatorii evenimentului.

Scopul acestei curse este acela de a dărui o șansă persoanelor cu dizabilități pentru practicarea diferitelor ramuri sportive: atletism, baschet. În acest sens, 50% din taxa de înscriere va fi donată Asociației Diakoniewerk International pentru achizitionarea de scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de către persoanele cu nevoi speciale.

Traseul moșilor este următorul:
Târgul de Crăciun – str. Nicolae Balcescu – str. Cetăţii – Parcul Cetăţii – aleea de sub zidurile Parcului Cetăţii – Sala Thalia – str. Cetăţii – str. Nicolae Bălcescu – Târgul de Crăciun.

De asemenea, cursa de moși nu va fi completă fără o trompetă. Trubadurii lui Moș Crăciun ne vor duce într-o atmosferă tradițională de sărbătoare și vor anima competiția. Atmosfera evenimentului va fi întreţinută de DJ-Ics Adrian Borbely și DJ Dragos Stoinea.

Ultima oră

Comentariul meu