Şoferii de pe autospecialele de la Serviciul de Ambulanţă din Corabia, care sunt acuzaţi că furau motorină, rămân sub control judiar. Interceptările telefonice arată cum aceștia se pregăteau să le terorizeze pe colegele care i-au reclamat la poliție.
Procurorii au depus la dosar şi mai multe probe care îi incriminează, iar judecătorii le-au respins cererea prin care doreau anularea sancţiunii, anunță stirileprotv.ro. La dosar există acum inclusiv interceptări ale unor discuţii telefonice, în timpul cărora şoferii plănuiau să se răzbune, pe cei care i-au reclamat la poliţie.
Interceptările telefonice, depuse la dosar pe procurori, arată un comportament cel puţin impulsiv al suspecţilor. Şoferii, care aflaseră că sunt urmăriţi, plănuiau să se răzbune pe colegele care i-au reclamat la poliţie.
“D.S.: Javra! Să vedem, cine o să mai lucreze cu ea?! Că până la urmă îi dăm teroare. Îi dau teroare psihică, o fac să plece, să renunţe!
Doamnă: Păi şi unde să se ducă? Păi stai mă puţin… Dacă nu vrei tu să lucreze cu tine, nu vrei tu să lucrezi cu ea, nici ăla, nici ăla… asta nu înseamnă că îi desface contractul de muncă.”
Din interceptări, procurorii au descoperit şi cum intenţionau suspecţii să îi inducă în eroare pe cei care îi monitorizau.
“D.S.: Să vezi ce mă cert cu ea, diseară sau mâine!
Doamna: De ce?
D.S.: Eh…au făcut ele reclamaţie la poliţie, că furăm noi motorină! Şi aseară au avut ăia razie!
D.S.: Da. Şi să vezi ce fac acuma…mă duc şi umplu un bidon cu apă şi îl pun în portbagaj, să mă oprească acu’, să li-l dau!”
La dosar au fost depuse şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere – în care, spun procurorii – se vede cum şoferii furau din motorina destinată ambulantelor. Pentru judecători, probele au fost suficiente ca să menţină măsură controlului judiciar în cazul celor 13 suspecţi cărora le-au interzis să părăsească ţara.
Tatăl unuia dintre suspecţi: “Patru bidoane goale. Atâta a găsit. Mirosea a benzină, a motorină.”
Şoferii neagă în continuare că nu s-ar fi grăbit să ajungă la pacienţi, ca să ascundă furtul de carburant – chiar dacă procurorii au înregistrări ale sistemului de monitorizare GPS.
Suspect: “Niciodată nu mi-am permis să merg încet. Spun asta cu mâna pe biblie sau pe inimă. Mie mi s-a întâmplat ca acest GPS să îmi dea eroare la locaţie.”
Sorin Lia, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia: “Ei se deplasau cu viteze reduse la evenimente. Investigăm totodată şi 8 decese care ar putea fi în legătură cu intervenţia tardivă la eveniment.
Familiile celor decedaţi urmează să fie audiate în zilele următoare.
Pe de altă parte se fac noi verificări la serviciul de ambulanţă din Corabia. Unii dintre angajaţii de acolo le ţin partea suspecţilor.
Reporter: “Aţi fost nevoită să vă rugaţi colegii şoferi să meargă mai repede la o intervenţie?”
Asistenta ambulanță: “Păi ei au ştiut cu ce viteza să meargă. Cum să îi rugăm noi?”
În urma scandalului, serviciul de ambulanţă Corabia a rămas fără 13 şoferi. Posturile libere vor fi scoase la concurs la sfârşitul lunii.