Doi bucătari români au luat aurul la un concurs internațional din Turcia
68185307 - oven-barbecued pork shoulder, cut on slices on chopping board with rosemary, peppercorn and bay leaf on old dark planks with garlic and chili on background, view from above, close-up

Doi bucătari români au reușit să impresioneze juriul de la un concurs internațional din Turcia și s-au întors acasă cu medalii de aur. Adrian Cojocaru și David Ioan Răileanu au câștigat după ce s-au prezentat cu preparate culinare din carne, la un concurs organizat la Izmir, cu ocazia unui târg de turism.

„De departe am fost foarte buni. (…) Echipa culinară a României formată din bucătarii Adrian Cojocaru şi David Ioan Răileanu, care au obţinut următoarele rezultate: la categoria pasăre – Adrian Cojocaru, medalia de argint, David Ioan Răleanu – medalie de aur, având punctajul maxim a câştigat cupa categoriei; la categoria miel – amândoi participanţii au obţinut medalie de aur, la fel şi la categoria peşte. La categoria Black Box, echipa României a câştigat medalia de aur şi cupa competiţiei”, a spus pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), Iulia Grăguţ. Cei doi bucătari lucrează la un restaurant din Iaşi şi au impresionat juriul din Turcia, la categoriile pasăre, miel şi peşte. Carnea a provenit din România, preparatele prezentate promovând modul specific ţării noastre de pregătire a mâncării. În concursul de la Izmir s-au întrecut bucătari din şase ţări. sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu