beneficiile dietei cu pește – remediu pentru astmul la copii

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Trobe University, consumul ridicat de pește precum somonul, păstrăvul sau sardinele, integrat într-o dietă sănătoasă, poate reduce simptomele astmului la copii.

Studiul a arătat că cei mici cu astm care au avut o dietă mediteraneană bogată în peşte şi-au îmbunătăţit sănătatea plămânilor după şase luni, potrivit Medical Xpress.

Autoarea principală a studiului, Maria Papamichael de la La Trobe, a precizat că descoperirile reprezintă dovezi în plus că o dietă sănătoasă poate reprezenta o posibilă terapie pentru astm la copii. „Ştim deja că o dietă bogată în grăsimi, zahăr şi sare poate influenţa dezvoltarea şi progresia astmului la copii şi acum avem dovezi că este de asemenea posibilă controlarea simptomelor astmului prin mâncat sănătos”, a afirmat Papamichael.

„Peştele gras este bogat în omega-3, care are proprietăţi antiinflamatorii. Studiul nostru arată că un consum de peşte de doar două ori pe săptămână poate duce la descreşterea semnificativă a inflamaţiei plămânilor în copiii cu astm”, a adăugat cercetătoarea.

Sursa: descopera.ro

Ultima oră

Comentariul meu