Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...”

60 de familii din comuna Cristian au ajuns la capătul răbdării. S-au mutat într-un cartier nou construit și pe banii lor vor să tragă rețeaua de gaz. Dar nu pot face acest lucru din cauza primarului care refuză să le dea autorizația de săpătură. Mai mult, de câte ori oamenii merg în audiență aceștia spun că primarul devine agresiv atât verbal cât și fizic.

Gaz pe banii lor
Marius Moldovan este administratorul asociației de proprietari din cartierul ”La sere” din Cristian. Oamenii s-au mutat acolo de ceva vreme, dar până acum nu au avut rețea de gaz. Au strâns bani, 350.000 de lei, pentru a introduce singuri rețeaua. Dar, nu pot face acest lucru din cauză că primarul Ioan Seuchea nu le eliberează autorizațiile necesare. ”Merg în audiență de câteva luni. Primarul nu vrea să colaboreze nicicum. Mai mult, ne-a spus că suntem niște proști că ne-am făcut case în câmp. Aceeași atitudine a avut-o de când am început construcția. A spus piedici mereu. Am înțeles că nu există fonduri pentru ca rețeaua să fie introdusă de Primărie, tocmai de asta am strâns bani să o facem noi”, spune Marius Moldovan.

Agresiv fizic și verbal
Mai mult de atât, Marius Moldovan spune că de câte ori a încercat să vorbească cu primarul Seuchea acesta a devenit violent. ”Joi dimineața am fost la el la birou încă o dată să îl rog să ne elibereze autorizațiile. Mi-a vorbit foarte urât, m-a împins afară din birou. Când i-am spus că îl înregistrez, a devenit și mai violent și m-a și înjurat”, povestește Marius Moldovan.

YouTube video

Cât despre atitudinea recalcitrantă, primarul spune că nu este așa. ”Păi nu sunt recalcitrant, dar dacă vine cineva și îți sparge capul, păi trebuie să le mai dai și tu câte una, nu poți să le suporți toate prostiile. Iar ăla care a făcut sesizarea are ceva lipsuri sus la cerebel”, spune Ioan Seuchea.

Rea voință
Marius Moldovan spune că cele 60 de familii depind de acest branșament la gaz, iar primarul nu vrea să elibereze autorizația din rea voință, pentru că niciodată nu le-a oferit o explicație plauzibilă pentru refuzul său.

”Ei mi-au cerut să bag eu gazul, dar asta nu ține de mine, ține de E-on. În rest nu am nicio cerere. Dar ce, nu dau eu autorizație la oameni? Și să știți, că dacă chiar nu vreau să le dau autorizație, nu le dau. Că legea spune că se dă atunci când toate casele sunt gata. Dar acolo sunt câteva și în rest terenuri goale. Dar eu nu fac asta, nu dau eu autorizații….?”, spune primarul din Cristian.

Străzi impracticabile
Mai mult decât opoziția manifestată față de locuitorii din cartierul ”La Sere„ din Cristian, primarul nu dorește nici să aducă la un stadiu practicabil străzile de aici. Oamenii spun că după ce s-a introdus canalizarea și electricitatea drumul a fost lăsat plin de noroi. ”Efectiv ne-am rupt mașinile. Am cedat drumurile primăriei, dar primăria nu face nimic să le niveleze să putem circula cât de cât. Anul trecut tot noi am cumpărat balast și am pus pe drum. Mai mult, nici gunoiul nu ni-l ridică pentru că Soma nu poate intra cu mașinile în noroaiele astea”, spun locuitorii cartierului.

Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...”

Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...” Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...” Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...” Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...”

În replică, primarul Ioan Seuchea spune că situația nu stă chiar așa. ”E vorba de 400 de metri neasfaltați pe două străzi. În rest totul e asfaltat, străzi ca în Cristian nu găsiți niciunde”, spune primarul. Edilul însă este mândru de faptul că a introdus rețea de apă și canalizare din fonduri UE. ”M-am zbătut să iau fonduri și să fac apa și canalizarea, chiar dacă astea nu erau la mine. Și ce dacă ei m-au ales? Și eu am făcut”, spune primarul.

Scandal cu amenințări și înjurături la Cristian - Primarul Seuchea: ”Îți arăt eu. Te pun eu la punct. F*** mama...”
Străzile marcate cu roz sunt străzi neasfaltate

Ultima oră

Comentariul meu