șeful poliției municipale - victimele violențelor de la sibiu să depună plângere

Cele două cazuri de violență înregistrate în Sibiu în ultima săptămână nu ar trebui să rămână fără consecințe pentru cei care le-au generat. Asta înseamnă ca polițiștii să fie sesizați de cele întâmplate pentru a-i putea identifica și trage la răspundere pe cei vinovați. În cazul adolescentului bătut în Parcul Cetății familia a depus o plângere la poliție, iar ancheta a început deja.

CITEȘTE AICI DESPRE CE VOR FACE POLIȚIȘTII ÎN ACEST CAZ

Și în cazul copilului agresat în stația de autobuz pașii ar trebui să fie aceeași.

”Persoanele care suferă acte de violență trebuie să depună o plângere la poliție. Altfel noi nu putem face nimic. Iar dacă o depun ar fi bine să o și mențină. Asta pentru că 80% din plângerile depuse pentru violență se clasează prin împăcare. Nu e benefic pentru nimeni acest lucru, pentru că cel vinovat ar putea repeta gestul. Astfel, cei care au fost loviți este bine să depună plângere, apoi polițiștii îi vor îndrepta către pașii pe care trebuie să îi facă ulterior”, explică Sebastian Veștemeanu, șeful poliției municipiului Sibiu.

Astfel de acte pot fi prevenite, și asta încearcă să facă și polițiștii în timpul întâlnirilor lor cu elevii sibieni. ”Actul de prevenție poate fi făcut și de către profesori, nu doar de polițiști. Api, este important ca atunci când cineva este martor la o astfel de scenă să anunțe la 112 evenimentul. Cea mai apropiată patrulă va merge acolo și astfel există șanse mari ca agresorii să fie prinși”, spune Sebastian Veștemeanu.

VEZI AICI EXPLICAȚIA PSIHOLOGULUI PENTRU ACTELE DE VIOLENȚĂ GENERATE DE TINERI

Ultima oră

Comentariul meu