foto - ortrun rhein este noua „ambasadoare a sibiului” - ne îndeamnă să fim generoşi

Unul dintre cei mai modeşti oameni din Sibiu este cu siguranţă directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, Ortrun Rhein, care a primit luni seara, din partea primarului Astrid Fodor, distincţia de „ambasadoare a Sibiului”, în cadrul Galei AIOS.

Un ambsador al omeniei, curajului, perseverenţei în lupta pentru viaţă. Căci nu este deloc uşor să lucrezi zilnic cu bolnavi şi bătrâni. Cu atât mai mult cu copii care suferă de boli care nu au vindecare.

Ortrun Rhein: Demnitatea unui oraş se măsoară şi la modul cum este privit şi tratat, cel năpăstuit de soartă.
„Este o onoare pentru mine, dar şi o apreciere frumoasă pentru o asociaţie mică, Asociaţia Dr. Carl Wolff şi echipa care mişună şi lucrează în această asociaţie. Şi eu sunt foarte mândră de echipa noastră. Asociaţia îşi propune încă de la înfiinţare, ajutorarea aproapelui care se află în situaţii sociale dificile. Ne gândim aici, la cei de vârsta a treia, când o mână întinsă înseamnă să îţi păstrezi demnitatea, la oameni scoşi din tumultul vieţii de zi cu zi, răpuşi de o boală cruntă şi la copii a căror viaţă abia începută, se sfârşeşte deja. Nu sunt puţini cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat vizivil emoţionată, la primirea distincţiei, Ortrun Rhein.
Directoarea de la „Carl Wolff” este convinsă că lumina bunătăţii din sufletele noastre poate lumina cu adevărat Sibiul, un oraş în care este nevoie să oferim ajutor tuturor celor încercaţi de soartă. „Sibiul este un oraş luminos şi nu mă refer acum la luminile care sunt afară, în pragul sărbătorilor. Îmi place să cred că Sibiul este oraşul unde lumina pătrunde până la cei care au nevoie de ajutorul nostru, al comunităţii, care simt povara bolii, a durerii sau a vârstei. Şi vreau să cred că Sibiul este destul de luminat, să nu piardă niciodată din vedere, că demnitatea unui oraş se măsoară şi la modul cum este privit şi tratat, cel năpăstuit de soartă”, a explicat noua „ambasadoare” a Sibiului. Ortrun Rhein compară ajutorul dat de ea şi echipa sa celor bolnavi şi bătrâni, ca „o picătură într-un ocean mare” şi spune că „noi toţi (…) putem deveni ambasadorii acestor oameni care au evidentă nevoie de noi şi singuri nu se descurcă”.
Pentru titlul de ”Ambasador al Sibiului” din acest an, a fost aleasă Ortrun Rhein, pentru activitatea sa la Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu. Din anul 2016, centrul are în atenţie şi îngrijirea pacienţilor minori a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ, fiind primul şi singurul hospice din România exclusiv pentru copii, cu îngrijire permanentă. Hospice-ul face parte din Asociaţia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din România.
„Nu este un nume pe care să-l auzi şi să-l vezi peste tot, vorbim de o persoană discretă despre care chiar se poate spune că munca vorbeşte în numele ei. Pentru noi, Ortrun Rhein este un exemplu din mai multe puncte de vedere. Fără să ocolim seriozitatea, tenacitatea, anduranţa de care dă dovadă, faptul că s-a dedicat ajutorării celor care au rămas fără puteri de a mai lupta cu boala, pentru noi a fost impresionant. Deşi vorbim de acţiuni aparent simple şi umane, acestea contează enorm pentru cei ce ajung în centrul condus de dna. Ortrun Rhein”, a declarat preşedintele AIOS, Tudor Ştefan Popa.
Centrul „Dr. Carl Wolff” a fost deschis în urmă cu 20 de ani, ca un azil de bătrâni ce oferea îngrijire permanentă seniorilor. Construcţia Centrului de Îngrijire Paleativă „Hospice” a început în anul 2005, în spatele Căminului Spital „Dr. Carl Wolff”, în urma unei donaţii primite din străinătate, iar în anul 2016 s-a deschis hospice-ul dedicat exclusiv copiilor. Până acum, în azilul pentru vârstnici au fost îngrijite peste 400 de persoane iar în cele două hospice-uri, numărul pacienţilor trece de 3.000.
Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului a mai desemnat în trecut titlul de „Ambasadori ai Sibiului” omului de afaceri Mircea Bulboacă, artiştilor Lia şi Dan Perjovschi, jurnalistului Emil Hurezeanu şi fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach.
Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), iniţiatoarea proiectului Gala AIOS prin care se oferă anual distincţia de Ambasador al Sibiului, funcţionează din anul 2010 şi şi-a propus să devină continuatoarea asociaţiei cu acelaşi nume, înfiinţată în anul 1879. Atunci, mai mulţi oameni de afaceri şi intelectuali ai Sibiului, cu toţii parte a elitei locale, înfiinţează „Societatea pentru ÎnfrumuseţareaOraşului”. Scopul acestei Societăţi era de a ajuta administraţia prin proiectele sale, prin lobby-ul său, prin finanţele sale.

Ultima oră

Comentariul meu