În ultima săptămână în Sibiu s-au înregistrat două cazuri de violență extremă, ambele au fost comise de tineri între 15 și 18 ani. În primul caz un adolescent a fost bătut crunt de șase tineri, chiar în centrul Sibiului, în Parcul Cetății. Un al doilea caz care a șocat s-a petrecut în stația de autobuz de la Sala Thalia, tot în centrul Sibiului. Doi tineri au gresat verbal persoanele pe lângă care treceau iar la un moment dat au lovit un elev de școală generală.
VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN PARCUL CETĂȚII
Aceste acte de violență sunt cu atât mai greu de înțeles cu cât vin din partea unor tineri. De unde au atâta ură și înclinație către violență, la o vârstă la care preocupările lor ar trebui să fie cu totul altele, explică psihologul Eduard Puiu.
”În principiu comportamentul agresiv al tinerilor este determinat de mediul familial si de mediul social in care aceștia trăiesc. Astfel de acte extreme de violență demască un nivel maximal de furie și frustrare acumulat din cele două medii. Totodată, la nivel de adolescenți, nu sunt definitivate mecanismele de asumare a consecințelor si de control a furiei. Așadar mediul familial al agresorului il frustreaza prin lipsa atenției, afecțiunii si a sentimentului de siguranță, iar mediul social îl impulsioneaza prin exemple de violență extremă, modele negative și reacții lipsite de fermitate din partea legii.”, explică psihologul Eduard Puiu.
CITEȘTE AICI ÎNTÂMPLAREA DIN STAȚIA DE AUTOBUZ DE LA SALA THALIA