ziua națională a româniei, sărbătorită cu fast la sibiu - programul evenimentelor
Foto arhivă

Sibienii pot participa sâmbătă, 1 Decembrie, la o serie de activități dedicate Marii Unii. Manifestările vor începe încă de dimineață cu ceremonii militare, defilarea gărzilor de onoare și concerte.

Autoritățile locale au pregătit pentru sibieni, dar și pentru turiști, o serie de manifestări, care vor debuta, la ora 9.30, cu Ceremonia militară religioasă de coroane și jerbe de flori la „Monumentul Ostașului din toate timpurile” din fața Cercului Militar Sibiu. Apoi, în jurul orei 11.00, sibienii sunt așteptați să asiste șa Ceremonia militară cu defilarea gărzii de onoare și a trupelor, pe B-dul Corneliu Coposu. În final, toți cei prezenți „vor da mână cu mână” și vor începe Hora Unirii în Piața Unirii.

În același timp, în parcarea Teatrului Național „Radu Stanca”, va avea loc expoziția tehnică militară, începând cu ora 10.00. De la ora 12.30, până la ora 15.00, la Sala Transilvania, va avea loc Spectacolul Extraordinar „Noi suntem români”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Totodată, la ora 12.30, sibienii sunt așteptați la vernisajul expoziției tematică și prezentarea albumelor documentare dedicate Marii Unirii, la Biblioteca Astra Din Sibiu. Apoi, începând cu ora 18.00, va avea loc prezentarea de gașă a filmului „Transalpina – Drumul Regilor”, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”.

De la ora 18:45, Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică organizează „Retragerea cu torțe”, plecând de la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Centrului Cultural „Ion Besoiu”, ajungând până la Monumentul Eroilor Revoluției al IPJ Sibiu.

Sibienii vor participa și seara la evenimente de excepție. La Sala Thalia, începând cu ora 19.00, va avea loc un concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu