un brașovean a pus românia pe harta culinară a lumii – are restaurante pe trei continente

Alexandru Crăciun are 32 de ani și este din Brașov. A plecat de câțiva ani din țară pentru a-și urma visul, iar acum este recunoscut pe trei continente. Și-a format un renume și a deschis restaurante în cele mai mari orașe din lume.

Potrivit stirileprotv.ro, Alex este considerat unul dintre cei mai talentați chefi din Marea Britanie. Anul trecut, resaturantul lui a fost desemnat restaurantul anului în Londra. Fostul sau mentor l-a luat partener în afacerile sale, iar acum, împreună, clădesc un imperiu culinar pe trei continente. A lucrat în restaurante cu stele Michelin din toate colțurile lumii, din Brazilia și până în Japonia. Criticii din presa britanică îl apreciază și scriu des despre el. A apărut și în reportajele CNN.

În 2017, un alt restaurant pe care îl conduce, Sosharu, a fost desemnat cel mai bun din Londra. Alex a început de jos și a ajuns partenerul de afaceri al unui bucătar britanic faimos, cu restaurante în lumea întreagă: Jason Atherton. Cei doi clădesc împreună un imperiu culinar.

“Deocamdată cred că avem 25 de restaurante în toată lumea. Eu sunt partenerul lui în Sosharu Shanghai și Sosharu London și o să mai deschidem încă unul în Dubai, poate la sfârșitul anului viitor”, spune Alex.
Alex coordonează astăzi o echipa de 30 de oameni de toate națiile: din Bulgaria, din Irlanda, din Spania. Nicio farfurie nu pleacă din bucătărie fără aprobarea sa. Gustul e cel mai important, dar cum arată e poate 30%, pentru că “prima oară mănânci cu ochii și totul trebuie să fie foarte frumos prezentat, foarte delicat.” Nimic nu este însă de decor. Până și cea mai mică frunzuliță are rolul sau în a crea o combinație de gusturi și de texturi care se schimbă și surprinde odată cu fiecare dumicat.

A cutreierat tot Globul din dorința de acumula cunostine și de a-și largi orizonturile. Și acum își împarte timpul pe trei continente, doar că alții învață de el. De la Londra, romanul Alexandru Crăciun este unul dintre cei care stabilesc tendințe la nivel mondial în materie de gastronomie și reușește să pună numele României pe harta culinară a lumii.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu