Weekendul Centenarului Marii Uniri - Sibiul sărbătorește cu evenimente și multe petreceri

Începe poate cel mai emoționat și plin de însemnătate final de săptămână al acestui an. Este weekend-ul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. Și la Sibiu sunt organizate evenimente care marchează acest eveniment, dar și multe concerte, piese de teatru și party-uri.

Și cum vineri este Sfântul Andrei și este zi liberă, evenimentele încep de pe acum. Poate unul din locurile cele mai frecventate la final de săptămână este Cotton Pub by Night.Și în această minivacanță va fi probabil la fel, pentru că aici sunt programate zile pline de distracție. Vor veni DJ de top, dar toate detaliile le găsiți aici.

Weekendul Centenarului Marii Uniri - Sibiul sărbătorește cu evenimente și multe petreceri

Târgul de Crăciun din Piața Mare este un punct de reper al acestui final de săptămână, astfel că nu trebuie ratată o vizită aici. Veți avea ce vedea, dar și ce cumpăra. E deschis zilnic, de la ora 10.

Și dacă vi se face poftă de ceva mâncare stradală, nu trebuie decât să mai faceți câțiva pași până în Piața Huet unde are loc Christmas Food Carousel. Pe lângă preparatele delicioase, aici vor avea loc concerte, despre care aflați mai multe aici.

Weekendul Centenarului Marii Uniri - Sibiul sărbătorește cu evenimente și multe petreceri

Vineri seara vă puteți delecta la un concert simfonic extraordinar, dedicat Centenarului, la Sala Thalia. Va începe la ora 19 și se va relua sâmbătă de la aceeași oră. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Dacă însă vreți să vedeți o piesă de teatru, la Teatrul Radu Stanca va începe vineri, de la ora 19, piesa ”Orb de mină” de Székely Csaba. Va dura o oră și jumătate, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Sâmbătă, de 1 decembrie, sunt organizate o serie de manifestări, de la depuneri de coroane, la defilări și spectacole. Programul complet aici.

Sâmbătă Junii Sibiului vor susține un concert extraordinar ”Noi suntem Români”, la Sala Transilvania, de la ora 12:30. Detalii despre eveniment găsiți aici.

Weekendul Centenarului Marii Uniri - Sibiul sărbătorește cu evenimente și multe petreceri

La ora 18 va avea loc o proiecție specială „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, începând cu ora 18:00. Detalii aici

Iubire cu năbădăi„ de Marc Camoletti se va juca sâmbătă seara la Teatrul Radu Stanca de la ora 19. Spectacolul durează o oră și jumătate, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Oameni obișnuiți” se va juca duminică seara, tot de la ora 19, și tot la Teatrul Radu Stanca. Spectacolul de Gianina Cărbunariu va dura aproximativ o oră și 40 de minute, iar biletele costă 20 și 25 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu