șelimbărul a negociat cu adi eco în scandalul gunoaielor - tarifele vor fi ajustate
Foto Arhivă

Primarul Șelimbărului s-a așezat la discuții cu reprezentanții ADI ECO, asociația care se ocupă de colectarea deșeurilor la nivelul județului Sibiu, după ce a amenințat cu ieșirea din asociație. Scandalul a pornit de la faptul că ADI ECO a anunțat municipalitatea din Șelimbăr că va majora tariful pentru un kilogram de deșeuri cu până la 5 ori. 

Vezi aici cum s-a ajuns la o astfel de majorare a prețurilor

Prețul ar fi urmat să crească de cinci ori, lucru neacceptat de municipalitate. Atunci primarul Marius Grecu amenința că va propune consiliului local ieșirea din asociație.

Află de aici reacția celor de la ADI ECO

Miercuri însă, au avut loc discuții între reprezentanții Primăriei Șelimbăr și cei ai ADI ECO. În urma negocierilor s-a ajuns la un consens. ”Am discutat despre găsirea unei soluții. Au ajuns și ei la concluzia că nu s-au făcut calculele luând în considerare numărul real al locuitorilor, lucru ce a dus la o astfel de creștere. Se vor reface calculele pe baza înregistrărilor noastre din Registrul Agricol, adică undeva la 15.000 de oameni față de 10.000 cât au primit ei informația de la statistică”, a declarat Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. MUNICIPALITÁTE, municipalități, s. f. Administrația unui municipiu (1); totalitatea organelor de conducere ale unui municipiu; persoanele care alcătuiesc aceste organe; p. ext. oraș municipal; municipiu (1). – Din fr. municipalité.

    http://www.dexonline.ro