După ce anul acesta doi copii s-au accidentat în locurile de joacă din Valea Aurie și Ștrand, Primăria vrea să pună la punct felul în care aceste locuri sunt întreținute și folosite. Astfel a elaborat un set de reguli care urmează a fi aprobate de consilierii locali.
Astfel, toate părțile implicate în administrarea și folosirea locurilor de joacă au atribuții.
Astfel, municipiul Sibiu se obligă să se asigure de buna funcționare a aparatelor instalate în locurile de joacă din Sibiu. La toate inspecțiile organelor de control vor fi prezenți și reprezentanți ai Primăriei. Săptămânal, în funcție de sesizările primite, vor fi întocmite fișe de constatări, observațiile de aici fiind transmise firmei contractate să remedieze defecțiunile.
Tot reprezentanții Primăriei vor propune scoaterea din uz a aparatelor uzate și care nu mai pot asigura siguranța beneficiarilor.
Personalul care este însărcinat cu supravegherea și întreținerea locurilor de joacă trebuie să bifeze și el câteva cerințe ale primăriei. De exemplu, trebuie să asigure două echipe distincte formate fiecare din 2 persoane care să asigure în regim de permanență verificarea aparatelor de la locurilor de joacă. Tot ei trebuie să semnalizeze corespunzător zona pentru a se evita accidentele. Cei care asigură mentenanța aparatelor sunt direct răspunzători dacă se întâmplă vreun accident din cauza întreținerii necorespunzătoare a pieselor .
Și cei care folosesc locurile de joacă ar trebui să respecte câteva reguli tocmai pentru a evita accidentele. Astfel, copiii de peste 14 ani sau cei care au peste 54 de kilograme nu trebuie să folosească echipamentele de joacă. Regulile Primăriei vorbesc și despre felul în care copiii trebuie să folosească topoganele sau leagănele.
Cei care nu vor respecta noul regulament pot primi amendă cuprinsă între 500 și 1000 de lei.
TOATE REGULILE UTILIZĂRII LOCURILOR DE JOACĂ ALE ORAȘULUI SE GĂSESC AICI