ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii

Vederea este simțul care ne conectează cel mai bine de lumea exterioară. De aceea, sănătatea ochilor este foarte importantă. Când intervine o problemă este bine să apelăm la cei mai buni specialiști oftalmologi. În Sibiu, clinica Ofta Total are grijă de ochii tăi de la o consultație competenta până la intervenții chirurgicale complicate. Aici s-au făcut mii de operații, iar în curând va fi realizat și transplantul de cornee.

De la cabinet la clinică
Centrul medical Doctor Stănilă s-a deschis în anul 1993 pe strada Magheru nr.30. Din 2013 însă s-a transformat în clinică, Clinica OFTA TOTAL și s-a mutat pe strada Semaforului nr. 4 colț cu Bulevardul Vasile Milea. Dacă la început cabinetul oftalmologic era deservit de un singur medic, Stănilă Adriana, acum, la OFTA TOTAL sunt 7 medici care consultă. Trei dintre aceștia lucrează cu Casa de Asigurări, iar de anul viitor acest serviciu va fi prestat de 4 medici de la Ofta Total. Și pentru că în timp clinica și-a demonstrat profesionalismul s-au deschis alte trei cabinete la Avrig, Mediaș și Săliște.

ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii

„Total” de la servicii totale
Încă de la început clinica Ofta Total și-a propus să ofere pacienților toată gama de servicii oftalmologice. ”Ne dorim ca atunci când un pacient apelează la noi să găsească în clinică tot ceea ce are nevoie.Vine la o consultație, iar dacă are nevoie de ochelari sau lentile de contact avem și un magazin de optică medicală unde va putea alege dintr-o gamă variată de rame, accesibile ca preț pentru toată lumea. Apoi, dacă este nevoie de intervenții chirurgicale, avem o sală de operații dotată cu cele mai moderne aparate în domeniu, cu ajutorul cărora realizăm toate tipurile de intervenții”, spune Dan Stănilă, managerul Ofta Total, medic oftalmolog, doctor în medicină, asistent universitar.
Și copiii sunt consultați la Ofta Total, iar pentru ei există aici un aparat special care le determină dioptriile de la vârste foarte mici.

ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii

Lasere și aparatură de ultimă generație
Pentru a fi mereu dotați cu cea mai modernă aparatură, cei de la Ofta Total au accesat fonduri europene pentru achiziționarea acestora. Astfel clinică au ajuns echipamente de ultimă generație mondială cu ajutorul cărora investigațiile și operațiile se realizează mult mai repede, iar timpul de recuperare este mai scurt.

ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii

Tomograful pentru ochi cu modul de angiografie (Angio – OCT)
Unul dintre aceste aparte este un tomograf cu ajutorul căruia se face o tomografie a globului ocular. ”Prin intermediul acestei tehnologii putem vedea vascularizația retiniană fără a mai folosi substanță de contrast, metoda noninvazivă rapidă, mult mai accesibilă pentru pacient. Se scanează retina și se identifică mișcarea sângelui în vase oferind imagini tridimensionale în detalii foarte fine, până la nivelul microcirculației capilare”, explică Dan Stănilă. Astfel, cu ajutorul acestui aparat diagnosticul poate fi pus precoce, ceea ce înseamnă că un tratament început timpuriu poate salva vederea.

Laserul pentru punctele negre din câmpul vizual 
Un alt aparat de ultimă generație, apărut pe piața oftalmologică acum doi ani, este laserul pentru distrugerea opacităților din interiorul ochiului. Cu ajutorul acestuia vederea pacienților care percep puncte negre, ”muște zburătoare„ în câmpul vizual, în fața ochilor, poate fi îmbunătățită. ”Cu acest laser se distrug opacitățile vitreene simptomatice, percepute de pacient. Până acum pentru o astfel de afecțiune se prescriau doar suplimente nutritive, dar acest laser, primul la nivel mondial și primul în Sibiu, oferă singura opțiune terapeutică eficientă, nonchirurgicală, ”, explică medicul oftalmolog Dan Stănilă.
Un ecograf ultra performant destinat ecografiei ochiului este tot o noutate în dotarea clinicii. În afară de ecografia în modul A și B se poate efectua și ultrabiomicroscopia polului anterior

ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii

Problemele apărute pe retină pot fi și ele rezolvate la Ofta Total cu ajutorul aparatelor performante. ”Avem un aparat pentru chirurgia vitreo-retiniană. Putem opera dezlipirea de retină, retinopatia diabetică și alte afecțiuni retiniene.
De asemenea, ne folosim de un laser cu excimeri care acționează pe cornee și reduce dioptriile și unic în Sibiu, laserul cu femtosecunde care se folosește pentru chirurgia cataractei și chirurgia refractivă corneană. Cu acest laser operația pentru cataractă este mult mai sigură și de o precizie înaltă”, spune medicul oftalmolog. Laserul cu femtosecunde

În continuă dezvoltare
Clinica Ofta Total se dezvoltă în continuare. Este disponibil încă un cabinet pentru consultații, dotat cu aparatura nouă și modernă, pentru a facilita accesul pacienților la consultație. În plus, cei de la clinică au achiziționat prin intermediul ultimului proiect finanțat din fonduri europene, un microcheratom pentru pregătirea corneei în vederea transplantului. ”Ne dorim foarte mult să implementăm acest proiect prin obținerea aprobărilor necesare și să facem posibil în Sibiu și împrejurimi transplantul de cornee”, spune Dan Stănilă.
Este un lucru foarte bun să avem la Sibiu opțiuni de ultimă generație pentru tratarea afecțiunilor ochiului.

ofta total sibiu – tratamente complete pentru afecțiunile vederii
Datele de contact ale clinicii și cabinetelor Ofta Total sunt următoarele:

Sibiu- str. Semaforului, nr 4, telefon +40269.43.64.80
Avrig- str. Horia nr.2 telefon +40269.52.32.76
Mediaș- str. Cloșca nr.2, telefon +40269436480
Săliște- str. Vale nr.7 telefon +40269436480

Ultima oră

Comentariul meu