cîmpean îi dă replica lui trif - ’’nu e nici o panglică de tăiat la sibiu - regiune gastronomică europeană 2019’’

Președinta Consiliului Județean Sibiu i-a dat replica președintelui PSD Sibiu, pentru afirmațiile și acuzațiile aduse (Vezi AICI).

Iată replica Danielei Cîmpean:
Mulțumim sibianului Bogdan Trif, astăzi ministrul turismului și președintele PSD Sibiu, pentru interesul declarat pentru Sibiu, chiar dacă cu puțin timp în urmă considera public că Sibiul nu este o destinație turistică demnă de atenție.
Salutăm în mod special afirmațiile domnului ministru, referitoare la competența sa ca ministru și la pretenția că ar ști foarte bine activitatea instituției pe care o conduce. Așa stând lucrurile, totuși devin mai greu de înțeles următoarele situații:
1.Referitor la protocolul care susține că ar exista între Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Turismului pentru promovarea Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, îi semnalăm că este în eroare. În septembrie 2017, Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tursimului, reprezentat de către dl. ministru Mircea Titus Dobre (o personă real interesată de promovarea turistică a Sibiului), au semnat un protocol de colaborare, prin care era acordat dreptul de a folosi gratuit marca combinată România Explorați Grădina Carpaților și apoi, prin act adițional, sigla Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest protocol a fost valabil un an, respectiv până la 22.09.2018, dată de la care nu mai există niciun protocol între cele două părți.
2. Programul Regiune Gastronomică Europeană este un program destinat regiunilor care au capacitate mare de dezvoltare folosind propriiile resurse. Îl informăm pe dl. ministru că NU sunt acordate granturi sau sume de orice fel nici de către Uniunea Europeană pentru finanțarea acestui program, nici de către Guvern. Așteptăm desigur ca dl. ministru bine informat să anunțe public liniile de finanțare de care crede dumnealui că ar putea beneficia acest program, atât din fonduri europene, cât și din cele gestionate de dânsul.
3. Pentru evenimentul de la București ne-am bucurat de sprijinul unor parteneri minunați, precum Lidl, GLS, Perla Harghitei sau cei peste 20 de parteneri locali și regionali. Drept urmare, NU am cheltuit bani europeni sau de la Guvern, arătând încă odată că puterea unui program e dată de numărul și calitatea oamenilor care îl susțin, fără să aștepte plăți sau recompense. Tuturor, le mulțumim încă o dată!
4. În 11-12 august și în 19 august 2018, la Sibiu, Mediaș, Ocna Sibiului, Săliște sau Miercurea Sibiului, zeci de mii de sibieni au participat la avanpremiera programului, în cadrul unei serii de evenimente numite Gusturile Toamnei. Întelegem că de la București dl ministru nu a auzit de ele, însă în calitate de lider județean PSD poate merita să-l anunțe cineva din partid. Desigur, fiind în epoca digtală, nimic nu e definitiv pierdut: se pot vizualiza înregistrările care sunt încă disponibile, deși imaginile nu dau acces la gustul superb al acelor zile. Poate doar la gustul amar de a nu avea habar de ceea ce se întamplă în Sibiu.
5. Evenimentul de la București a asigurat o vizibilitate maximă pentru Sibiu, sibieni și pentru program (nu e proiect, domnule ministru, e un program!), atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Suntem mândri că împreună cu cei peste 200 de sibieni care au participat la organizare (cei mai mulți voluntari și din pură dragoste pentru aceste locuri) am reușit să arătăm că în anul 2019, ora exactă în turism și gastronomie se va da de la Sibiu.
Că nu suntem ajutați, înțelegem. Dar aveți, domnule Trif, măcar amabilitatea și rigurozitatea profesională de a vorbi după o temeinică informare.
Ministru și sibian fiind, dacă ne faceți o ofertă de parteneriat pentru programul nostru (în locul parteneriatului expirat din septembrie), ofertă care să conțină mai mult, și altceva decât dreptul de a folosi gratuit sigle, vă promit că o voi susține. Dacă nu, oricum noi vom promova România și Sibiul, Poarta de Sud a Transilvaniei.
În încheiere v-aș ruga, în tradiția bunei cuviințe ardelenești, să lăsați pe viitor gazdei privilegiul de a-și alege oaspeții, așa cum e din moși strămoși, cu atât mai mult cu cât nu e nici o panglică de tăiat în cadrul acestui Program.

Ultima oră

Comentariul meu