cele mai spectaculoase târguri de crăciun în această iarnă în europa

Dacă aveți de gând să mergeți să vizitați târgurile de iarnă de pe bătrânul continent, trebuie să știți că cele de la Budapesta, Koln sau Helsinki sunt printre dele mai frumoase.

Imediat ce vin primele zile reci, amatorii de călătorii își îndreaptă atenția spre destinațiile care le pot oferi cele mai spectaculoase evenimente pentru sărbătorile de iarnă, fie că e vorba despre Crăciun, fie că sunt zilele de după Anul Nou.
Cei care caută destinații obișnuite pentru turismul de iarnă știu deja că târgurile de Crăciun din Viena, Berlin, Praga, Salzburg sau Paris sunt cele mai aglomerate locuri de sărbători. Dar în Europa, sărbătorile vin cu ornamente diferite în fiecare colț al continentului. Fie că este vorba despre o călătorie până la Budapesta, în mijlocul Europei, la Koln, la Lerwick ori în Helsinki, fiecare destinație vine cu atracții de sezon adaptate spiritului local.

Feerie la Budapesta
Târgul de Crăciun din capitala Ungariei este o destinație ideală pentru gurmanzi. La cele peste 150 de standuri instalate în Pesta se pot comanda porții de gulaș servite în pâine și alte specialități locale, iar modul de preparare este supravegheat de specialiști din Budapesta care au grijă să se respecte rețetele originale. Mâncare, muzică live și dans sunt ingredientele principale ale sărbătorii târgului maghiar.cele mai spectaculoase târguri de crăciun în această iarnă în europa

Koln-ul e de vis
Carnavalul de la Koln a început pe 11 noiembrie, dar abia pe 28 februarie încep cu adevărat festivitățile cu petreceri publice în timpul cărora se suspendă orele de închidere pentru cluburi și baruri. Tradiția îi face pe participanți să se adune purtând costume și măști la Neumarkt, în centrul orașului. În duminica festivalului, elevii din oraș organizează parade în toate cartierele, iar cele mai întâlnite costume sunt cele ale Prințului, Țăranului și al Fecioarei. Carnavalul, ale cărui origini organizatorii spun că vin din 1823, se încheie în 2019 pe 5 martie.cele mai spectaculoase târguri de crăciun în această iarnă în europa

Alte destinații superbe
Dacă tot vorbim despre evenimentele de iarnă care se prelungesc până în primele luni ale anului 2019, merită pomenit festivalul Up Helly Aa, din Lerwick, orașul scoțian din Insulele Shetland. Programat în ultima zi de marți din ianuarie, evenimentul celebrează civilizația vikingilor prin concerte de muzică tradițională și o paradă cu torțe la care participă peste 1000 de pasionați ce poartă costume vechi.
Ieșită din comun este și experiența pe care o oferă tâgurile de Crăciun de la Valkenburg, din Olanda. De pe 16 noiembrie până pe 23 ianuarie, sute de standuri sunt răspândite prin tuneluri și peșteri săpate în dealul Valkenburg. Aici se găsesc sculpturi în stâncă și o capelă din secolul 18 în apropierea cărora sunt puse în vânzare produse de artizanat și ¨miniclătite¨ Poffertjes.
În Helsinki, spiritul Crăciunului are parte de târgul lui. Cele aproximativ 100 de standuri amenajate în apropierea străzii istorice Aleksanterinkatu, trasată de la începutul secolului 19, sunt inspirate din tradiția finlandeză. Vinul de sezon se numește Glogi și este condimentat cu migdale și stafide și, uneori, chiar și cu un strop de vodcă.

Ultima oră

Comentariul meu