aveți sistem fotovoltaic? știți că îl puteți controla de oriunde din lume?

Cei care au conștientizat beneficiile instalării unui sistem fotovoltaic care să îi scape de facturile uriașe de energie electrică pot maximiza eficiența sistemului prin controlul direct. O pot face de acasă sau din orice alt colț al țării sau de la mii de kilometri distanță. Singura condiție este să aibă conexiune la internet și evident, să fi instalat kit-ul de monitorizare. Sibienii de la Green Seiro instalează astfel de sisteme de control și le recomandă pentru eficiența utilizării energiei electrice produsă de sistemul fotovoltaic.

Monitorizare eficientă
Sistemul de monitorizare al panourilor fotovoltaice este extrem de important deoarece cu ajutorul lui proprietarul imobilului poate verifica în timp real producția și consumul de energie electrică. ”Se poate vedea cât produc panourile pe minut, de exemplu. Se poate opri și porni invertorul, tot cu ajutorul acestui sistem. Este extrem de util dacă apare o avarie. Dacă proprietarul nu are instalat acest sistem de monitorizare și nu este acasă nu va ști că ceva nu este în regulă. Așa este avertizat pe telefon și tot cu ajutorul sistemului se poate remedia situația”, explică Paul Varga, manager Green Seiro.

AFLĂ DE AICI CE ÎNSEAMNĂ UN SISTEM FOTOVOLTAIC

Un sistem pentru sistem
Sistemul de monitorizare este cu adevărat eficient dacă este folosit și pentru calculul costurilor. Și asta deoarece proprietarul poate modifica cantitatea de energie folosită în locuință. ”Prin acest sistem se poate da drumul la curent sau se poate opri în toată casa. La fel, se poate opri alimentarea pentru un anumit consumator și se poate modifica consumul unui aparat. Toate aceste lucruri prelungesc viața sistemului fotovoltaic și al bateriilor, pentru că sunt reglate absolut toate aspectele și nimic nu se irosește- nici curentul electric și nici funcționalitatea sistemului”, explică Paul Varga.

aveți sistem fotovoltaic? știți că îl puteți controla de oriunde din lume?

Sistemul de monitorizare va fi eficient și peste ani, pentru că el arhivează absolut toate datele. Astfel că se va putea verifica exact câtă energie electrică a produs sistemul și cât s-a consumat într-o zi anume și la o oră indicată.

Două variante
Sistemul de monitorizare poate fi achiziționat și instalat sub două forme: un program care se instalează pe telefonul mobil și care costă aproximativ 350 de euro sau un display separat care costă aproximativ 600 de euro. ”Display-ul este mai eficient pentru că datele prezentate aici iau o altă formă, e mai ușor de utilizat. Dar, ambele sunt la fel de eficiente atunci când vine vorba despre monitorizare și controlul sistemului fotovoltaic”, spune Paul Varga de la Green Seiro.

aveți sistem fotovoltaic? știți că îl puteți controla de oriunde din lume?

AFLĂ DE AICI CUM ÎȚI POȚI INSTALA SISTEMUL ÎN RATE

Sistemul de monitorizare este eficient, astfel că atunci când vă instalați panourile fotovoltaice este bine să aveți în vedere și monitorizarea. Dacă instalarea acesteia se face o dată cu panourile este gratuită. Dacă însă se instalează apoi, trebuie plătită o taxă. În ambele cazuri sistemul în sine este asigurat de cei de la Green Seiro, pentru că există doar un tip de sisteme de monitorizare compatibile.

Ultima oră

Comentariul meu