mai multe locuri la rezidențiat în 2019
Foto Arhivă

O hotărâre de Guvern adoptată vineri suplimentează locurile pentru rezidențiat. În total vor fi 5730 pentru rezidențiatul în medicină în 2019.

„Am adoptat azi un proiect de hotărâre de guvern la propunerea Ministerului Sănătății de creștere a numărului de locuri pentru pregătirea în rezidențiat. Practic, a fost majorat acest număr cu 315 locuri, astfel încât în acest moment cifra de școlarizare pentru pregătirea în rezidențiat ajunge la 5.730 de locuri. Se asigură prin acest proiect un cadru coerent instituțional, care asigură formarea de specialiști în toate activitățile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat la nevoile de servicii de sănătate și astfel facilităm și accesul tinerilor medici pe piața muncii”, a anunțat vineri, după ședința de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Acesta a indicat că stagiul va începe de la 1 ianuarie 2019. „Stagiul de rezidențiat pentru candidații care aleg loc sau post va începe de la 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă și de la care se va face și salarizarea ca rezident. Acest act normativ are în vedere și modificările făcute în legislație în sensul acordării posibilității de a intra la repartiție și a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunile precedente au fost declarați respinși deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de

Ultima oră

Comentariul meu