Cum să profiți de un moment de 10 minute

De obicei ne gândim la timpul nostru în ceea ce privește orele, zilele, săptămânile, luni și ani. Când te gândești la 10 minute, pare a fi un timp scurt. Însă, când ai alte 10 minute, te gândești cum să scapi de acest timp în timp ce aștepți următorul lucru.

Dar aceste momente se adună. De câte ori ai irosit momentele de 10 minute?

Puteți folosi aceste mici momente de timp pentru a face o diferență reală în viața voastră. Dacă este folosit corect, un moment de 10 minute e suficient pentru a începe să vă îmbunătățiți. Da, este posibil să faceți ceva pentru a vă face viața mai bună, mai fericită și mai productivă în 10 minute sau mai puțin.

Vrei să știi cum? Va dura mai puțin de 10 minute pentru a citi mai departe.

  1. Creșteți concentrarea și productivitatea cu regula 50/10.

O modalitate simplă de a vă îmbunătățiți este să vă măriți productivitatea și să utilizați cât mai mult timp. Cum poți să faci asta în 10 minute? În primul rând, trebuie să vă concentrați complet asupra activității dumneavoastră timp de 50 de minute-să acordați o atenție completă și nedivulgată pentru acea perioadă de timp. Dar aici este cheia-când se termină cele 50 de minute, dați-vă o pauză de 10 minute.

Aceasta este regulă de 50/10, și funcționează minunate pentru creșterea productivității și a focalizării. Cincizeci de minute reprezintă o perioadă rezonabilă de timp pentru o muncă neîntreruptă și o pauză de 10 minute este suficientă pentru a vă reîncărca motoarele și pentru a vă pregăti să vă concentrați încă o dată.

Deci, cum îți completezi pauza de 10 minute? Fă ce vrei-dar fii gata să te duci din nou când e timpul. Și dacă vrei cu adevărat să fii productiv, alege altceva pe această listă și încearcă să faci asta în timpul pauzei tale-gândește-te doar la asta că făcând că cele 10 minute să conteze de două ori!

  1. Realizați recunoștința

Luați 10 minute pentru a vă oferi un stimulent mental, reamintindu-vă de tot ceea ce trebuie să fiți recunoscător. Practicarea recunoștinței nu este numai bună pentru sufletul tău; să dovedit științific că vă ajută să vă motiveze și să vă îmbunătățiți sănătatea fizică și psihică.

Gândește-te la toate lucrurile pozitive pe care le ai și la toți minunatele persoane din viața ta vă va oferi o mentalitate pozitivă și deschideți ușile către mai multe relații. Începeți cu câteva minute pentru a scrie trei lucruri pozitive și pentru a vedea cum starea dumneavoastră de spirit se ridică și mintea se simte restabilită.

Acest lucru va crește stimă de sine și rezistența, ceea ce înseamnă că veți crește mai puternic din punct de vedere mental și veți putea să vă ocupați mai mult de stres, dacă aveți o atitudine de recunoștință. Oamenii care se concentrează asupra a ceea ce  mulțumitori au susținut sentimente de fericire   puține sentimente agresive. Acestea arată  multă sensibilitate  empatie fată de ceilalți.

  1. Aflați un cuvânt nou.

momentul  care suntem  , suntem echipați cu un vocabular  de greu, iar  la care noi ridicăm cuvinte noi începe să scadă  mod semnificativ.  calitate de adulți, dacă nu depunem  eforturi intenționate pentru a ne lărgi abilitățile lingvistice, vocabularul nostru va deveni în esență stagnant.

Dar un vocabular robust nu este doar o modalitate frumoasă de a arăta inteligența altora; vă ajută să vă exprimați mai clar. Un vocabular mai mare vă oferă o înțelegere și o apreciere mai mare a limbajului și vă permite să fiți mai precis atunci când vă alegeți cuvintele și vă exprimați.

Limbajul este esențial pentru „cutia de instrumente de comunicare” și cheia pentru succesul dumneavoastră Creșterea abilităților lingvistice vă poate ajuta să deveniți un comunicator mai eficient. Potrivit unui studiu, învățarea cuvintelor noi stimulează striatumul ventral, sau sistemul de recompense din creier-deci poate fi și distractiv. Încercați să vă extindeți vocabularul în fiecare zi cu una dintre aceste aplicații mobile.

  1. Deveniți un cititor rapid

Știm cu toții că lectura este o modalitate importantă de a câștiga cunoștințe. Și mulți dintre noi petrecem o bucată mare de lectură în zilele noastre-fie că trecem prin rapoarte, scanăm slideshow-uri sau verificăm e-mailuri. Deși trebuie să trecem prin tot felul de materiale de lectură în fiecare zi, cei mai mulți oameni citesc doar în medie de 200-250 de cuvinte pe minut. Asta e aproximativ două minute pe pagină, așa că ne duc peste trei ore să citim o carte de 100 de pagini.

Acum, imaginați-vă că puteți finaliza această carte sau puteți trece prin acel raport într-o treime din timp sau mai repede. Tot ceea ce este nevoie este de un moment de 10 minute și o mică practică și veți trece prin pagini în cel mai scurt timp.

  1. Luați un pui de somn

Treceți peste o cească de cafea sau o gustare bogată în carbohidrați și faceți ceva care vă va oferi o adevărată explozie de energie fără să fie ridicat zahărul. Găsiti un colț liniștit, închideți ochii și faceți o pauza de 10 minute. Doar un scurt pui de somn vă va ajuta să vă simțiți revigorați și mai atenți timp de cel puțin câteva ore. Dacă vă îngrijorați că luarea unui pui de somn ar putea afecta obținerea unui somn bun, încercați să luați o pauză la mijlocul dimineții sau la după-amiaza devreme.

Articolul a fost scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și  pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( new.flatfy.ro ), Ungaria ( hu.flatfy.com ) și Moldova.

 

Ultima oră

Comentariul meu