Criză de imagine la Consiliul Județean Sibiu - Contractul pentru transmisii în direct nu a mai fost onorat

Consiliul Județean suferă de o criză de imagine după ce a doua lună consecutiv, sedința ordinară lunară nu a putut fi urmărită în direct, așa cum ar trebui conform contractului încredințat prin achiziție directă unei firme din Sibiu.

Pentru fiecare lună calendaristică,  SC IMAGE VIDEO BROADCAST SRL din Sibiu, primește de la Consiliul Județean conform contractului încredințat prin licitație cu achiziție directă, 2458 de lei, pentru a transmite în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu și pe celelalte pagini asumate prin contract, respectiv pe site-ul instituției Consiliului Județean Sibiu, pe pagina de Facebook Daniela Cimpean Presedinta Consiliului Judetean Sibiu, Sibiu 100%, Nova TV Medias, Ziarul Unirea, Romania Live Events și pe canalul https://livestream.com/Romania-Live-Events/CJSibiu/videos/. În total, un contract de 29.500 de lei fără TVA, oferta cu care SC IMAGE VIDEO BROADCAST SRL a câștigat contractul.

În derularea normală a contractului s-au interpus însă diverse probleme tehnice, astfel că ultimele două ședințe nu au fost transmise în direct. După ce în octombrie, mai mulți cititori ne-u semnalat situația, am cerut un punct de vedere de la Consiliul Județean. Am primit o informare și capturi video ale unei ipotetice transmisii, dar la verificarea paginilor de Facebook din contract, transmisia din 25 octombrie lipsește, exceptând canalul de Livestream https://livestream.com/Romania-Live-Events/CJSibiu/videos/182779946, unde a fost încărcată ulterior și are 19 vizualizări.

Poziția Consiliului Județean
„Referitor la sesizarea dumneavoastră înregistrată la Consiliul Județean Sibiu cu nr.16745/31.10.2018, privind faptul că ședința ordinară de consiliu județean din data de 25 octombrie 2018 nu a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu și pe celelalte pagini asumate prin contract (respectiv pe site-ul instituției Consiliului Județean Sibiu, pe pagina de Facebook Daniela Cimpean Presedinta Consiliului Judetean Sibiu, Sibiu 100%, Nova TV Medias, Ziarul Unirea, Romania Live Events https://livestream.com/Romania-Live-Events/CJSibiu/videos/182779946), menționăm că transmisiunea live s-a realizat pe toate aceste canale și, în plus, ședința a fost transmisă live și pe paginile sibiul.ro și  stiridesibiu.ro. Pentru confirmare vă punem la dispoziție capturile transmise de firma Image Video Broadcastig, precum și link-ul de pe site-ul CJ Sibiu: http://www.cjsibiu.ro/video/ 

Menționăm că salvarea transmisiunii în secțiunea Transmisii live/Arhiva video de pe site-ul CJ Sibiu nu s-a putut face imediat după terminarea ședinței de consiliu județean, din cauza unor aspecte tehnice (site-ul instituției noastre a fost mutat pe alt sever, respectiv pe cel al STS), însă înregistrarea a fost activă în scurt timp., a transmis purtătorul de cuvânt a CJ Sibiu, Ioana Căpățână, care dealtfel a întocmit și Caietul de Sarcini pentru licitația de achizționare de Servicii de comunicare publică a informaţiilor care privesc activităţile sau rezultă din activităţile Consiliului Judeţean Sibiu şi a instituţiilor din subordine.

Din punct de vedere tehnic, orice transmisie in direct pe Facebook, rămâne ulterior automat înregistrată pe pagina respectivă. În octombrie, deși am primit asigurări de la purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean că totul a fost conform contractului, inregistrările sedinței lipsesc de pe toate paginile din contract, după cum se poate constata în galeria foto atașată. Sunt disponibile însă sedințe anterioare, după cum se vede în capturile de mai jos. 

La sedința de joi, 22 noiembrie, firma care asigură serviciul de imagine al Consiliului Județean a întâmpinat din nou probleme tehnice, sedința fiind transmisă timp de câteva minute, în mare parte fără sonor, după cum se vede în filmulețul de mai jos, în care am lipit cele patru minute de transmisie cu intreruperi.

YouTube video

Ulterior peste câteva ore, înregistrarea a fost publicată pe canalul de Livestream, https://livestream.com/Romania-Live-Events/CJSibiu/videos/ în timp ce fragmentele de transmisie de circa cinci minute au dispărut de pe paginile de Facebook de la Ziarul Unirea, Sibiu 100, Consiliul Județean Sibiu, stipulate în contract. Singura pagină pe care au rămas cele cinci minute de transmisie, din care peste un minut fără sunet, este cea de la Nova Tv Mediaș. După miezul nopții, inregistrarea ședinței CJ a fost încărcată în Pagina de Facebook a Instituției, după cum se poate vedea in captura de mai jos:Criză de imagine la Consiliul Județean Sibiu - Contractul pentru transmisii în direct nu a mai fost onorat

 

Mai jos sunt capturile de la inceperea ședinței, transmisia fiid întrerupta la cateva minute după ce a început.

Consiliul Județean Sibiu se promovează în Județul Alba
Dintre toate paginile de Facebook pe care se transmit sedințele Consiliului Județean Sibiu, cei mai mulți utilizatori sunt pe cea a Ziarului Unirea, cu peste 200.000. Celelalte patru pagini care au audiența în Sibiu, respectiv Consiliului Județean Sibiu, Pagina de Facebook Daniela Cimpean Presedinta Consiliului Judetean Sibiu, Sibiu 100%, Nova TV Medias, și Romania Live Events  nu însumează 50.000 de utilizatori.
La această situație din cauza deficiențelor caietului de sarcini al licitației, care nu a stabilit minime condiții privind audiența și localizarea canalelor media pe care se fac transmisiile în direct, singurul criteriu fiind prețul cel mai scăzut. Astfel s-a ajuns la situația ca ședințele Consiliului Județean Sibiu să aibă parte de niște audiențe hilare, de ordinul a câtorva sute de vizualizări.Criză de imagine la Consiliul Județean Sibiu - Contractul pentru transmisii în direct nu a mai fost onoratCriză de imagine la Consiliul Județean Sibiu - Contractul pentru transmisii în direct nu a mai fost onorat

Ultima oră

Comentariul meu