târgul de crăciun din sibiu a devenit demult o tradiție

La fel ca în marile orașe europene, în Sibiu se organizează la final de an o serie de evenimente speciale și un târg cu vânzare, totul înglobat sub conceptul Târgului de Crăciun. În 2018, sărbătoarea a început imediat după jumătatea lunii noiembrie, declanșând astfel spiritul sărbătorilor de iarnă. Este cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu, o manifestare demnă de un oraș european important.

Sibiul, mereu în prim-plan la nivel european

Merită să amintim faptul că, după ce în 2007 a fost Capitală Culturală Europeană, orașul din Transilvania va fi în 2019 o capitală a gastronomiei europene, mai exact va avea titlul de Regiune Gastronomică Europeană. La Târgul de Crăciun în anul în care se marchează Centenarul (100 de ani de România, 100 de ani de la 1 Decembrie 1918) se pot gusta deja diverse bunătăți, iar distracția este garantată pentru toți vizitatorii, indiferent de vârstă.

Primarul municipiului Sibiu a fost cel care a aprins luminile la Târgul de Crăciun, iar seara festivă de inaugurare i-a avut în prim-plan pe Radu Nechifor și Paula Seling, ce au concertat în fața publicului format din localnici și turiști. Acest eveniment de tradiție aduce tot mai mulți vizitatori în Sibiu în perioada de iarnă, în condițiile în care anterior orașul și împrejurimile atrăgeau vizitatori în special în sezonul cald. Regiunea are însă un potențial foarte mare și pe timp de iarnă, oferind diverse posibilități de distracție specifice iernii.

Un oraș modern, posibilități moderne

Sibienii pot spune că trăiesc într-un oraș european modern și se bucură de tot mai multe posibilități pentru timpul liber. Pentru noi toți, iarna este o perioadă cu mai mult timp petrecut în casă și cu forme de distracție mai degrabă de interior, inclusiv jocuri online. În era tehnologiei, oricine are acces la sloturi și alte astfel de jocuri de cazino, găsindu-se pe internet inclusiv sloturi ghiduri de joc pentru cei cu mai puțină experiență la astfel de forme de divertisment pentru cei mari. Cert este că online-ul ne influențează puternic timpul liber, dar putem alterna astfel de distracții de interior cu cele din mediul exterior, pentru activități și mai plăcute.

Un oraș plăcut nu doar de vizitat, ci și de locuit

În ultimii 20 de ani, Sibiul a fost de cele mai multe ori prezentat ca exemplu pozitiv în diverse contexte, atât în presa din România, cât și în cea din străinătate. Este considerat în prezent unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești, dintr-o sumă de motive ce vizează calitatea vieții.În legătură cu Târgul de Crăciun, trebuie menționată și informația despre bradul de Crăciun din Piața Mare. În 2018 s-a optat pentru un brad ecologic, mai „verde” decât oricând. Este vorba despre un brad realizat special din metal și instalații de lumini, în ton cu trendul european de a proteja pădurile, un mesaj important transmis către toată lumea. Mai mult decât atât, pomul de Crăciun din Sibiu nu a reprezentat un efort pentru bugetul local, căci a fost donat de către o companie importantă din Sibiu, care exportă produse alimentare și la nivel internațional.

Ultima oră

Comentariul meu