video foto programul „sibiu regiune gastronomică europeană sibiu 2019”, lansat cu fast la bucurești – a venit și iohannis

Programul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” a fost lansat miercuri la București. La evenimentul de o importanță majoră pe Sibiu a luat parte și președintele României, Klaus Iohannis.

Anul viitor, Sibiul va găzdui un eveniment gastronomic ce are ca scop punerea în valoare a produselor și tradițiilor culinare locale. Programul își propune să promoveze, la nivel european, gastronomia locală, plină de gust și savoare. Se dorește ca locuitorii de aici să se întoarcă către produsele sibiene, iar restaurantele să folosească cât mai multe ingrediente locale, contribuind astfel la dezvoltarea producătorilor mici și mijlocii.

La eveniment a fost prezent și Klaus Iohannis, care a declarat că este convins că programul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” va fi un mare succes datorită implicării oamenilor în proiect, dar și pentru că „mâncarea din Sibiu și din mărginime realmente este cea mai bună”.

video foto programul „sibiu regiune gastronomică europeană sibiu 2019”, lansat cu fast la bucurești – a venit și iohannis

„Pe scurt, dragi prieteni, «Sibiu regiune gastronomică», un eveniment pe gustul meu. Am început seria de evenimente europene, internaționale, mai demult și 2007 – Capitala Culturală Europeană, între timp a fost recunoscută aproape de toată lumea ca fiind un succes la vremea respectivă. Dar, cum un succes de obicei deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit, pentru a satisface această poftă, vine regiunea gastronomică. Dați-mi voie să vă felicit pe toți cei care v-ați implicat și ați crezut că Sibiul are potențialul pentru mai mult”, a declarat Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”, care a avut loc, miercuri seară la Clubul Diplomatic.

Printre ceilalți participanți la eveniment s-au numărat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, alți parlamentari, printre care și liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu. Totodată a fost difuzat un video de prezentare a programului „Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019″, în cadrul evenimentului, iar chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia din regiunea Sibiului.

La evenimentul transmis live pe pagina Ora de Sibiu, președintele Iohannis a cinat cu afaceriștii și politicienii veniți de la Sibiu. S-a simțit bine, a gustat mâncăruri tradiționale sibiene, iar la plecare a fost aplaudat de toți cei prezenți.

Ultima oră

Comentariul meu