un sibian de 16 ani complice la o crimă atroce în oradea. au omorât un om pentru 30 de lei

Un minor de 16 ani din Sibiu a fost arestat preventiv, miercuri, înpreună cu un orădean de 42 de ani, sub acuzația de omor. Cei doi sunt bănuiți că la începutul lunii august au omorât un om și l-au aruncat, apoi, legat, într-un bazin de acumulare, pentru a șterge urmele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, motivul crimei a fost ca agresorii să îi ia victimei banii. Pentru a nu îi da nicio șansă, după ce l-au bătut pe bărbat, l-au legat la gură și i-au legat mâinile la spate, apoi l-au aruncat în râul Crișul Repede.

„La începutul lunii august 2018, în timp ce se aflau sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, din Oradea, respectiv pe malul stâng al răului Crișul Repede, au lovit cu pumnii și picioarele victima în scopul deposedării de suma de 30 de lei , iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec”, a spus Cotrău.

Cei doi suspecți, în vârstă de 42 ani, respectiv 16 ani, au fost reținuți în cursul zilei de marți, 20 noiembrie. Ambii suspecți au fost arestați preventiv. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a admis propunerea formulată de parchet şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 30 de zile.

În 3 septembrie, la o lună după comiterea crimei, cadavrul bărbatului a fost găsit în zona Barajului CET de un angajat, care a zărit trupul în barajul de acumulare. entru identificarea cadavrului, anchetatorii au folosit tehnica reconstrucției faciale, trăsăturile victimei fiind extrem de distorsionate din cauză că a stat mult timp sub apă.

un sibian de 16 ani complice la o crimă atroce în oradea. au omorât un om pentru 30 de lei
Potretul recontituit al victimei

Bătut şi legat

Conform constatărilor preliminare medico-legale, moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat înecului. Înainte de a ajunge în apă, însă, acesta a fost bătut, dovada fiind faptul că pe antebraţe avea numeroase echimoze, „produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare”.

Victima era legată la mâini şi la gură. „La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu