Începe sezonul de schi - Unde înveți să schiezi în zona Sibiului - Prețuri și ponturi

Doar câteva zile ne mai despart de noul sezon de schi. Iarna începe să își facă simțită prezența pe zi ce trece, iar asta nu face decât să îi bucure pe pasionații sporturilor pe zăpadă. Cei care nu știu încă să schieze, trebuie să știe că pot apela la mai mulți monitori din județ care sunt gata să îi îndrume.

Pentru sibienii care se întreabă cam cât trebuie să scoată din buzunare pentru ca micuții lor șă învețe să schieze, trebuie să știe că prețurile se învârt în jurul sumei de 100 de lei, în funcție de monitorii de schi aleși.

Distracție și voie bună plus seriozitate la Serious Fun
O variantă potrivită ar fi instructorii de la Serious Fun, acolo unde prețul pentru o lecție ce durează o oră este de 130 lei. În cazul grupurilor restrânse (2-3 persoane) prețul este de 80 de lei pe oră, iar pentru grupurile mai mari (4-5 persoane), 70 de lei pe oră. Echipa este formată din 12 monitori, fiecare gata să-i instruiască pe micuții dornici să încerce zăpada. Serious Fun recomandă între 5 și 7 lecții de câte o oră pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani pentru a reuși să coboare fără ajutor, în plug, o pârtie ușoară și să urce cu teleschiul. Iar pentru copiii cu vârste peste 7 ani, sunt necesare aproximativ 4-5 ore pe individual.Începe sezonul de schi - Unde înveți să schiezi în zona Sibiului - Prețuri și ponturi„A schia nu înseamnă a știi doar plugul, să te oprești aici e o mare greșeală și am observat că mulți adulți asta fac. Este foarte greu să schiezi în plug, în foarte scurt timp te vor durea picioarele foarte tare. Ar trebui să mai învețe cel puțin coborârea cu schiurile paralele, care mai durează aproximativ 5-6 h pe individual. Recomandăm pachetele de 5 zile la grup, ce costă 550 lei în plin sezon și 450 lei în extra sezon”, spune Andreea Petrescu, reprezentant Serious Fun.
Începe sezonul de schi - Unde înveți să schiezi în zona Sibiului - Prețuri și ponturi

Școală „profi” la Arena Platoș
La Școala de Schi și Snowboard de la Arena Platoș, de exemplu, o lecție de o oră, în care lucrează doar monitorul și elevul, costă 130 de lei. Agatha Șuteu, coordonatoarea școlii, spune că acesta este cel mai solicitat curs din ultimii ani. Dacă cursanții aleg cursul individual +1, au parte de o reducere, prețul fiind 180 lei/oră. Acesta este cursul cel mai potrivit pentru cupluri. Școala de Schi și Snowboard are un personal de 29 de oameni, dintre care 25 sunt monitori atestați de Ministerul Muncii, astfel că părinții își pot pune toată încrederea că micuții lor vor reuși să schieze. Tot aici puteți opta pentru Grădinița pe Schiuri, unde prețul pentru un copil cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, este de 30 de lei pe oră. Aici micuții se pot juca cu alți copii, doar că pe schiuri. De învățat însă, vor putea abia după vârsta de 6 ani.
„Pentru copiii sub 6 ani, oferim cursurile Grădiniței pe Schiuri, cu un program în care micuțul este lăsat o oră, două să se plimbe, să schieze. Copilul se joacă pe schiuri într-un cadru special amenajat, cu muzică”, spune Agatha Șuteu, coordonatoarea Școlii de Schi & Snowboard Arena Platoș Păltiniș.
Mai multe detalii legate de prețuri, atât pentru micuți, cât și pentru adulți, găsiți pe site-ul Școlii de Schi și Snowboard Arena Platoș Păltniș.Începe sezonul de schi - Unde înveți să schiezi în zona Sibiului - Prețuri și ponturiO altă variantă pentru cei care vor să se elibereze de griji pe pârtie vine din partea echipei Black Snow, formată din trei instructori, Dan, Ștefania și Dani. La ei, prețurile cursurilor de schi, atât pentru copii, cât și pentru adulți, la orice nivel (începători, intermediari, avansați), individuale sau de grup, oscilează între 80-120 lei pe oră. Ceea ce este atractiv la Black Snow, este faptul că, în cazul unei lecții de grup, monitorul se va ocupa de maxim 5 copii, astfel că își poate îndrepta atenția către fiecare în parte. Pentru un copil, instructorii de schi recomandă un curs de 4-5 lecții pentru a putea stăpâni tehnica coborârii cu viraje în plug.
„Orice curs de schi începe cu noțiuni despre echipament, despre pârtie, despre normele de siguranță. Continuăm cu încălzirea corpului prin exerciții specifice și acomodarea cu echipamentul. Apoi, cursurile pentru copii continuă cu diverse metode de învățare prin imitație și prin joc, iar cursurile pentru adulți continuă prin explicarea tehniciilor care urmează a fi exersate pe pârtie”, spun cei de la Black Snow.
Totodată, cei de la Black Snow dețin și un service în Sibiu pentru schiuri și snowboard, unde oferă clienților întreținere și reparații pentru echipamentele de iarnă.

Începe sezonul de schi - Unde înveți să schiezi în zona Sibiului - Prețuri și ponturi

În întreg județul sunt o mulțime de monitori de schi gata să le sară în ajutor sibienilor dornici să meargă pe pârtie. Tot ceea ce mai rămâne pentru ca prima lecție să înceapă este curajul de a încălța clăparii și voia bună din belșug.

Ultima oră

Comentariul meu