video se circulă în condiții de iarnă la sibiu – recomandările polițiștilor

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Sibiu. Carosabilul este umed și este lapoviță, însă nu sunt înregistrate blocaje ale circulației auto sau alte evenimente cauzate de condițiile meteo.

YouTube video

Polițiștii sibieni recomandă tuturor șoferilor să circule cu atenție sporită în preajma trecerilor pentru pietoni, să reducă viteza de deplasare și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare.
Totodată, aceștia reamintesc șoferilor că, în aceste condiții meteo rutiere, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

YouTube video

Sancţiunea contravenţională aplicată este amenda de la 9 la 20 puncte, iar ca măsură complementară se dispune reţinerea certificatului de înmatriculare. Legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu