reacția sibiului după ce moneda sibcoin a fost declarată ilegală

Banca Națională a României a declarat că Sibcoin, moneda care va circula anul viitor în regiunea Sibiu, este ilegală, și asta pentru că doar BNR-ul are dreptul de a emite monedă. Reprezentanții programului sibiu Regiune Gastronomică 2019 vin însă cu explicații și susțin contrariul. 

CITEȘTE AICI ARGUMENTELE BĂNCII NAȚIONALE A ROMÂNIEI

”Ca urmare a informațiilor vehiculate despre ilegalitatea monedei programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, vă comunicăm următoarele:
Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 își propune promovarea destinației culturale, gastronomice si turistice Sibiu pe plan național și internațional și susținerea producătorilor locali.
In cadrul acestui demers, una dintre modalitățile de promovare o reprezintă “moneda locala” – SibCoin.
SibCoin reprezintă o modalitate de a acorda “puncte bonus/reduceri” pentru plățile făcute in LEI in cadrul rețelei regionale HORECA, la care hoteluri, restaurante, cofetari sau producători locali au aderat.
Așa cum companiile de transport aerian acordă bonus/reduceri (puncte) cu care se pot face cumpărături în rețeaua lor internă, pe care le-au denumit “mile”, membrii rețelei regionale HORECA vor acorda bonusuri/reduceri (puncte) care se numesc SibCoin.
Valoare acestora va fi 1 punct = 1 Leu. Toate plățile se efectuează in moneda naționala emisa de către BNR, si sunt fiscalizate în consecință, în moneda națională a României. Aceste reduceri/bonusuri funcționează EXCLUSIV în cadrul unităților care au aderat la Program.
“Monedele” care poartă însemnele Programului și ale Regiunii sunt suveniruri, nu au subdiviziuni, NU se pot face plăți sau încasări cu ele, și vor fi disponibile în forma lor fizică EXCLUSIV ca suveniruri.
Însemnul heraldic de pe reversul SibCoin este stema oficială a județului Sibiu, aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 1296/20.11.2002 privind aprobarea stemei județului Sibiu.
Sistemul de bonusuri/reduceri în rețeaua HORECA regională va fi disponibil din sezonul turistic 2019 și va fi organizat în mod similar cu sistemele care funcționează în Romania, pentru fidelizarea clienților diferitelor companii de telefonie sau bănci, de exemplu.”, au transmis cei din echipa Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Ultima oră

Comentariul meu