proprietarul câinelui care a sfâșiat un om, identificat - riscă închisoarea

Polițiștii sibieni l-au identificat pe proprietarul câinelui care, sâmbătă seara, a sfâșiat un bărbat în vârstă de 59 de ani, pe stradă. Stăpânul riscă acum închisoare de la 6 luni la 3 ani sau se poate alege doar cu o amendă.

„Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală in-rem, conform art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Proprietarul animalului a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Șelimbăr, iar câinele este încadrat în categoria a II-a de câini periculoși, conform prevederilor aceleiași ordonanțe ( câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor).

Ultima oră

Comentariul meu