prima ninsoare din românia - mașini înzăpezite și probleme în mai multe județe

Prima ninsoare a cauzat probleme în București și în județele Buzău, Constanța și Tulcea. În Buzău patru mașini cu 10 pasageri au rămas înzăpezite. Drumarii au intervenit în localitatea Cochirleanca pentru a-i debloca. 

Pe fondul precipitațiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviță și ploi, au fost înregistrate efecte în județele Buzău, Constanța,Tulcea și municipiul București.

În Capitală, pompierii militari au acționat pentru gestionarea a 28 de evenimente, în special căderi ale copacilor pe carosabil sau pe autoturisme.

Luni dimineață, în localitatea Cochirleanca din județul Buzău, patru autoturisme în care se află 10 persoane nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Echipaje ale Serviciului Drumuri Județene sprijiniți de angajații primăriei intervin pentru deblocarea persoanelor, astfel încât acestea să poată continua drumul în cel mai scurt timp.
Pe fondul vântului puternic, porturile Constanța, Mangalia și Midia, precum și bara Sulina rămân închise până când condițiile meteo vor permite navigarea.

La nivel național, aproape 5.200 pompieri militari cu 1.700 autospeciale și mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și administrației publice locale.

Pentru misiuni în zone greu accesibile, pot fi utilizate 36 șenilate cu capacitate de trecere mărită, 42 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și 32 autofreze. De asemenea, intervenția salvatorilor poate fi realizată cu ajutorul camioanelor pentru transport persoane și materiale, dar și a autospecialelor pentru stingerea incendiilor cu capacitate mare de trecere.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, cei care pornesc la drum în această perioadă sunt sfătuiți să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. Totodată, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Sursa www.mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu