familie sfâșiată de durere – bunica, spulberată pe trecerea de pietoni

Momente cumplite pentru familia unei femei în vârstă de 81 de ani care a decedat în urma unui accident cumplit. Bătrânica traversa regulamentar trecerea de pietoni de pe strada Ludoș când un șofer în vârstă de 27 de ani nu i-a acordat prioritate și a lovit-o în plin.

Tragicul eveniment s-a produs în urmă cu mai bine de o lună, mai precis pe data de 12 octombrie. A fost o zi extrem de sfâșietoare pentru rudele bătrânei, care nu pot avea liniște până când nu li se va face dreptate. Chiar și după atâta vreme, ele își aduc aminte de momentul cumplit prin care, dintr-un accident, a trebuit să treacă femeia care i-a crescut. Nepoata bunicuței spune că, chiar la câteva minute după impact, aceasta își striga nepoții, de parcă ar fi vrut să le comunice ceva important.

„Străbunica mea a trecut pe trecerea de pietoni, iar dintr-o străduță lăturalnică a venit un individ care stă și el în zonă, în Valea Aurie.Era la volan și se uita în telefon. A preluat-o un echipaj smurd și era încă conștientă. Își striga nepotii… a fost un impact emoțional mare. Au sedat-o, a ajuns fratele meu minor în acea seară la spital, ni s a spus că a intrat în comă… și după 4 zile a decedat”, spune Ana Grigorie, nepoata femeii decedate.

Bătrânica locuia alături de strănepoții ei, Ana Grigorie, în vârstă de 20 de ani, și fratele acesteia, în vârstă de 15 ani. Cei doi au fost nevoiți să treacă prin momente greu de închipuit. Ana spune că ea și străbunica aveau o conexiune aparte, „aveam o relație, eram legate prin cordon ombilical”. Fata nu se afla în oraș la momentul producerii accidentului și a avut un șoc atunci când a fost anunțată ce s-a întâmplat.

„Eu nu eram în oraș când s-a întâmplat totul. Când am ajuns la Sibiu am mers la locul accidentului, erau multe pete de sânge, erau la o distanță mare de trecere, presupun că a proiectat-o. Pentru fratele meu a fost un șoc prea mare să își vadă bunica decedată, e totuși un copil. Să afli după o săptămână că bunica ta striga după tine, în timp ce era întinsă pe stradă…”, mai spune Ana.

Aceasta spune că șoferul vinovat a venit la ea și fratele său să le ceară scuze, însă modul în care le-a vorbit a făcut-o să creadă că toate cuvintele pe care le-a spus nu erau din suflet.
„Omul a venit să își ceară scuze, dar era foarte arogant. Ne-a zis că și lui i-a murit mama, ca și cum nu e mare lucru că nouă ne-a murit străbunica”, a precizat Ana.

Bătrânica locuia cu strănepoții la aproximativ 500 de metri de locul tragediei. Se pare că femeia venea acasă de la cumpărături. Aceasta avea o plasă în mână și pormoneul la ea.
În ceea ce privește autoritățile, nepoata victimei spune că a depus o plângere la poliție împotriva șoferului care i-a provocat moartea străbunicii sale. Totuși, în acest moment, tânărul are libertatea de a se urca la volan în continuare.

Ultima oră

Comentariul meu