premieră în românia - săptămâna sibiană în rețeaua unui lanț de supermarket-uri

Programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 beneficiază din 22 noiembrie de o susținere importantă din partea lanțului de magazine din rețeaua Lidl.

Lidl investeste in dezvoltarea sustenabila a furnizorilor locali si sustine proiectul Sibiu – Regiune Gastronomica Europeana 2019. Ca un prim demers al parteneriatului, retailerul lanseaza pe 22 noiembrie prima Saptamana Sibiana, dedicata furnizorilor de traditie din regiune, precum Scandia, Casa Sibiana sau Grewe.
Pentru a celebra gastronomia Portii de Sud a Transilvaniei, Lidl lanseaza pe 22 noiembrie prima Saptamana Sibiana, in care va aduce pe rafturile magazinelor din toata tara produse traditionale din regiune, de la furnizori locali, ambalate in cutii cu un design special realizat pentru aceasta ocazie. Printre specialitatile pe care romanii le pot gasi in Saptamana Sibiana se numara:
pate-uri
ciolan cu fasole
gulas de vita
tochitura de porc
sarmalute in foi de varza
vita produse de Scandia
telemeaua de vaca proaspata sau maturata
branza framantata de vaca
zacusca de vinete
produse de panificatie, precum cele de la Boromir
turta dulce de Sibiu cu scortisoara sau cea clasica
hencles de la Grewe, un preparat traditional din Transilvania.premieră în românia - săptămâna sibiană în rețeaua unui lanț de supermarket-uri
Marco Giudici, VP Achizitii si Marketing in cadrul Lidl Romania a declarat: „Face parte din strategia noastra pe termen lung sa dezvoltam proiecte proprii, dar si sa ne implicam in parteneriate de durata pentru a sustine producatorii locali. Lidl a realizat numeroase demersuri in acest sens, de la crearea gamei de produse marca proprie, Camara Noastra, dezvoltate exclusiv cu producatori din Romania, pana la proiectul de revitalizare a soiurilor romanesti de legume si parteneriatul strategic cu USAMVB. Asadar, pentru noi este un pas firesc sa ne aducem contributia la dezvoltarea regiunii Sibiului. Vom face acest lucru asa cum stim noi mai bine: aducand produsele furnizorilor cu traditie pe mesele tuturor romanilor”.
Regiunea Gastronomica Europeana 2019 este o distinctie acordata Sibiului de Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism.

Ultima oră

Comentariul meu