foto târgul de crăciun a blocat sibiul - la propriu!

Inaugurarea Târgului de Crăciun a făcut ca traficul auto în zona centrală a orașului să fie extrem de îngreunat. Turiștii s-au înghesuit să parcheze pe unde au apucat, chiar și pe interzis.

Cine a avut drum sâmbătă prin zona centrală a Sibiului, cu siguranță că a avut de înfruntat un trafic anevoios. Asta pentru că deschiderea Târgului de Crăciun a atras ca un magnet turiști veniți din toată țara. Cum toți au vrut să parcheze cât mai aproape de Piața Mare, străzile din centrul istoric au fost practic sufocate de autoturisme, majoritatea parcate neregulamentar. Șoferilor nu le-a păsat că amenzile sunt mai mari de la 1 noiembrie (detalii aici) și au lăsat autoturismele parcate chiar și pe interzis. Cel mai ’’gâtuit’’ loc a fost în zona de acces către Piața Mică. Strada Ocnei a devenit neîncăpătoare, autoturismele fiind parcate pe ambele părți. Situație similară și în zona străzii Cetății.

foto târgul de crăciun a blocat sibiul - la propriu!
FOTO – Târgul de Crăciun Sibiu

Turiști din toată țara
Cu greu se putea găsi după amiază și un loc de parcare la Cazarma 90, parcarea de la Teatru, la Gară și chiar și la Piața Cibin. ’’Am umblat aproape o oră după un loc de parcare. Am lăsat mașina inițial undeva pe lângă Filarmonică, dar un domn amabil ne-a sfătuit să o mutăm pentru că era o zonă hașurată. Ne-a direcționat către parcarea aceea de la teatru, însă nici acolo nu am găsit loc. Așa am ajuns să parcăm aici la Piața Cibin. Am venit tocmai de la Constanța ca să vedem Târgul de Crăciun. Ne întâlnim aici cu câteva rude care vin de la Arad. Treaba asta cu parcarea e o problemă cred pentru turiști, dar mă bucur că am găsit totuși un loc’’, ne-a declarat Zamfir Dragoș, venit tocmai din Dobrogea cu familia la Sibiu.foto târgul de crăciun a blocat sibiul - la propriu!În zona centrului istoric se puteau vedea mașini înmatriculate din aproape toată țara. Erau autoturisme din Dâmbovița, Arad, Hunedoara, Teleorman, Mureș, Iași, Galați, Constanța, Dolj, Sălaj, Ialomița, Vrancea sau Timișoara.foto târgul de crăciun a blocat sibiul - la propriu!

Târg deschis până în 3 ianuarie
Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis oficial vineri seară (video și foto aici) și va funcționa până în 3 ianuarie, programul fiind zilnic de la 10.00 la 22.00.

Ultima oră

Comentariul meu