cum ne ferim de răceală în sezonul rece – alimentele minune

În sezonul rece, sistemul nostru imunitar este extrem de scăzut, astfel că trebuie să învățăm cum anume ne putem feri de răceală și gripă. Potrivit medicilor, cheia este alimentația.

Toamna și iarna este necesar să păstrăm temperatura optimă a corpului, iar pentru asta trebuie să avem o dietă bogată în nutrienți. Vitaminele ne ajută mult să ne ferim de răceală și gripă, astfel că la îndemână ne sunt fructele și legumele care cresc imunitatea organismului.
Fructele recomandate sunt: kiwi, portocalele, mandarinele și lămâile. Ele conțin vitamine și minerale, astfel că, pentru a avea un sistem imunitar puternic, ar trebui să consumăm cinci porții pe zi.
Legumele recunoscute sunt: morcovii, bogați în vitamina A, spanacul, bogat în vitamina K, A, B, C și E, dar și în potasiu, fosfor, acid folic și fier, astfel, consumat o dată pe săptămână, vă poate feri de viruși, și ceapa, care ajută la detoxifierea corpului și are un efect antiseptic.
De asemenea, proteinele sunt și ele importante în sezonul rece, astfel că din alimentație nu trebuie să lipsească carnea, peștele, laptele, brânza, soia și tofu.
Ceaiurile ajută și ele atunci când este frig. Consumate o dată pe zi, ajută organismul să combată frigul, oferind o anumită energie și stare de bine.

Ultima oră

Comentariul meu