rețea de traficanți de droguri destructurată – vindeau tone de cannabis pe care îl cultivau singuri
FOTO arhivă

Trei bărbați au fost reținuți de DIICOT pentru trafic și deținere de droguri. Mascații le-au percheziționat locuințele și au găsit 300 de kilograme de cannabis și sisteme de preparare de ultimă generație. În ultimii trei ani, aceștia au produs și vândut în Capitală și alte județe peste două tone de cannabis.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru Georgică Daniel Mustocea, Alexandru Lazăr și Ionel Octavian Mustocea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Aceștia au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalți membri ai grupării, (Marcel Ostafi, Ioniță Andreescu Ionel, Johann Kelp și Mustocea Viorel), procurorii au dispus control judiciar.

„La data de 14.11.2018 procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie”, precizează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, rețeaua formată din șapte persoane a investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, în județul Dâmbovița, unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției. Aceștia au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.

„De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată. În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice. Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat). Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie”, mai arată DIICOT.

Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu