foto sibienii, revoltați de felul în care arată bradul din piața mare: „e o glumă”

Sibienii nu au o părere foarte bună despre bradul proaspăt amplasat în Piața Mare. Aceștia consideră că „totul e o glumă” și că nimeni nu și-a dat interesul în acest an pentru a avea un oraș frumos de sărbători.

Mulți dintre locuitorii orașului sunt revoltați și consideră că pomul de Crăciun trage imaginea orașului în jos. Aceștia blamează decizia autorităților de a înlocui tradiționalul brad natural cu unul artificial.

„Bradul din aluminiu nu e brad! N-are niciun sens. În alți ani am avut brad natural, iar asta mă duce cu gândul la tradiție. Era mult mai mare, înalt, împodobit și era frumos. Asta e bătaie de joc”, spune un sibian.

foto sibienii, revoltați de felul în care arată bradul din piața mare: „e o glumă”

De asemenea, sibienii sunt dezamăgiți și de locul în care a fost amplasat bradul, dar și de mărimea lui. În acest an, pomul festiv are o înălțime de 11 metri și un diametru de 3,5 metri, fiind confecționat din aluminiu cu inserții luminoase LED.
„Au adus bradul acesta aici și mi se pare o glumă. E singurul an de când locuiesc eu în Sibiu și bradul arată așa. Ne facem de râs. Până acum aveam un brad înalt, împodobit, vizibil. Și locul în care l-au pus nu e bine gândit, se întrepătrunde cu cupola… Puteau să taie un brad natural totuși, vorbim până la urmă de frumusețea din Piața Mare, de frumusețea orașului nostru”, a adăugat un sibian.

Sunt și câțiva oameni care au apreciat inițiativa de a nu mai tăia un brad natural și de a-l înlocui cu unul artificial, însă consideră că autoritățile nu și-au dat interesul în acest an.

foto sibienii, revoltați de felul în care arată bradul din piața mare: „e o glumă”

„Eu cred că arată așa pentru că n-a mâncat prea mult anul acesta. Față de anul trecut, când a fost mai mare, cel de acum e foarte urât. Apreciez ideea că nu au tăiat un copac și să distrugă astfel pădurile, dar totuși, parcă nu și-au dat interesul cei din Primărie”, a precizat o sibiancă.

Au fost foarte multe intrigi și în mediul online, acolo unde Primăria Râmnicu Vâlcea a criticat aspru controversatul brad. Citește aici ce au scris reprezentanții primăriei pe pagina de facebook.
Ulterior, aceștia și-au cerut public scuze.
Bradul artificial din acest an reprezintă o donație pentru municipalitate din partea companiei sibiene Scandia SA. Află aici mai multe.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Eu aplaud decizia si iau ca atare mesajul pt protectia mediului sunt de parere ca schimbarea pleaca de la pers ta si nu ma motiveaza ca altii taie in sfanta prostie. In tara cu ocazia craciunului se taie mii de brazi iar in orase sunt la fel sute de brazi care nu sunt din pepiniera brazi poate crescuti in 20-25 ani ( merita taiata cate o padure in fiecare an?)