Carmen Iohannis a transmis un fax la Parchet – Nu merge la audieri
foto: arhivă

Soția președintelui României a transmis un fax către Parchetul General prin care îi informează cu o să fie prezentă la audierea programată.

Carmen Iohannis a transmis procurorilor de la Parchetul General, că nu se poate prezenta la audierea programată joi prin intermediul unui fax, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit acelorași surse, Carmen Iohannis nu a precizat o dată la care se poate prezenta pentru a fi audiată de procurori.
Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele familiei din Sibiu.
Președintele țării a anunțat că soția sa nu se va prezenta la Parchet, pentru că se vor afla într-o vizită oficială la Londra. În același context, întâlnirea între președintele Klaus Iohannis și Theresa May, programată să aibă loc miercuri, de la ora 17.30, a fost anulată, la solicitarea premierului britanic, a informat Administrația Prezidențială.
Reprezentanți ai Parchetului General au declarat, pentru MEDIAFAX, că soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul referitor la casele familiei din Sibiu.
Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidențial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.
În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică