un vâlcean dă țepe la sibiu. spune că face mobilă, ia banii și pleacă

Mai mulți sibieni care s-au mutat în casă nouă au crezut că și bucătăria le va fi la fel. Cu mobilă făcută la comandă, preț bun, livrată rapid. Așa că au căutat pe un site de anunțuri pe cineva care realizează mobilă și așa au găsit firma SC Truck Mob Intern srl-d din Băbeni, județul Vâlcea. Doar că socoteala din contract nu s-a mai potrivit cu cea din bucătărie.

Firmă din Vâlcea cu contracte în Sibiu
Ana Postea este una dintre sibiencele care au apelat la firma din Vâlcea pentru a-i face mobila de bucătărie. ”Am primit o recomandare pentru firma aceasta, am găsit-o și pe acest site de anunțuri. Acolo apărea ca având activitate de ceva ani, cu recenzii bune, am zis că e ok, mai ales că se specifica faptul că lucrează doar pentru Sibiu. Am dat comanda pe 2 octombrie, urmând ca mobila să fie montată pe 25 octombrie. Când s-a depășit termenul omul a spus că întârzie o săptămână, am înțeles. Apoi amâna mereu, iar la un moment dat a spus că exact atunci când l-am sunat încarcă și vine spre Sibiu. De atunci nici nu a ajuns la mine și nici nu mai răspunde la telefon”. Sibianca a dat un avans de 950 de lei, bani pentru care a primit factura și chitanță. La fel, între cele două părți s-a semnat un contract, care mai apoi s-a dovedit a fi plin de greșeli.

Aceeași întâmplare
Un alt sibian a găsit firma din Vâlcea tot pe site-ul de anunțuri. A comandat în luna mai tot mobilă de bucătărie, urmând a fi livrată în luna iunie. ”Când s-a împlinit termenul respectivul nu a mai răspuns la telefon. Au trecut aproape două luni și nimic. I-am trimis mail, mesaje, niciun răspuns sau vreo explicație. Eu am dat 900 de lei avans, dar nu am primit nici măcar un raft”, spune sibianul.
După ce bărbatul a depus plângere la poliție s-a constatat faptul că numele reprezentantului care a încheiat contractul era trecut greșit, la fel ca și numărul și seria buletinului acestuia.

Mobilă pe jumătate
O altă sibiancă a crezut că firma din Vâlcea îi ca face mobila de bucătărie. Într-o oarecare măsură s-a întâmplat asta. ”Am dat comanda pentru mobilă, la aceeași firmă, mobilă care trebuia să îmi fie livrată în iulie. A ajuns în octombrie, dar cu multe defecte. Polițele sunt mai mari, unele mai mici. Cei care au montat-o se vedea că nu se pricep deloc. Au tăiat blatul mai mic, am pus noi niște silicon într-un capăt ca să nu se vadă. La una dintre uși au dat găuri pentru mâner sus, deși trebuia dat în partea de jos. Acum am mâner plus alte găuri în ușa respectivă. Mai am de primit niște polițe, ușa de înlocuit…Dar domnul nu mai răspunde la telefon”, povestește sibianca.

În plus, aceasta spune că după ce s-a interesat despre firma din Vâlcea a aflat că nu are niciun angajat, așa că cel mai probabil, cei care lucrează acolo lucrează la negru.

Toți sibienii păgubiți de firma de mobilă din Vâlcea au depus plângeri la Protecția Consumatorului și la poliție. Răspunsurile au fost însă că dreptatea trebuie să și-o caute în instanță.

Până la publicarea articolului niciun reprezentant al firmei de mobilă nu a putut fi contactat, la numerele de telefon nu a răspuns nimeni.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Nu cred ca e vina firmei, in Sibiu sunt destul de mari probleme cu organizarea, sunt oamenii complicați ! Dar poate si vina este 15% a firmei.

  2. Cum poti sa fii asa de prost incat sa dai avans la o firma din valcea!!??valcea e patria teparilor!

    1. Nu știu ce sa zic mie mi-au făcut lucrarea foarte bine și pot veni cu dovezi, aceasta firma mi a mobilat totul super.
      Acum no nu știu poate sunt probleme și cu clienții cs sunt exagerați !