cele mai importante știri ale zilei de marți la sibiu

A fost o zi de marți cu vești bune pentru învățământul sibian, dar și cu unele mai puțin bune venite de la polițiști. Care sunt cele mai importante informații ale zilei de marți, aflați de aici:

1- Spargeri auto în lanț la Sibiu – Hoții au dat lovitura

Mai mulți sibieni au avut ghinionul să fie victimele spărgătorilor de mașini. Un taximetrist a rămas fără suma de 3.000 de lei, după ce hoții au forțat ușile și au furat ce au prins la mână.

2- Primăria Sibiu s-a auto amendat în cazul unui imobil degradat
Primăria Sibiu a pornit un ”război” împotriva proprietarilor caselor ale căror fațadă este neîngrijită, iar starea de degradare este avansată. S-au dat amenzi de peste 1 milion de lei. Dar, acuzatorul este și acuzat. Și asta pentru că și în proprietatea Primăriei sibiu, prin Fondul Locativ, există astfel de clădiri neîngrijite.

3- Argint pentru un elev sibian la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China

Sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a obținut una dintre medaliile de argint la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică.

4- Spirometrii gratuite pentru sibieni timp de trei zile

Timp de 3 zile, sibienii vor avea posibilitatea să își măsoare gratuit gradul de sănătate a plămânilor prin intermediul spirometriei, în cadrul Zilelor Sănătății Plămânilor, organizate de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu în perioada 14-16 noiembrie.

5- Sibiul, premiat din nou la Gala Asociației Municipiilor din România

Luni, 12 noiembrie, la Ateneul Român a avut loc Gala Asociației Municipiilor din România (AMR), ediția a II-a. Cele 109 municipii din România s-au întrecut în cadrul Galei cu proiecte deosebite în cadrul a 10 categorii. Acest demers al AMR are ca scop evidențierea și promovarea exemplelor de bune practici în administrația publică locală.

Ultima oră

Comentariul meu