marele secret pe care nimeni nu vrea să ți-l spună despre demisie

Te-ai gândit vreodată să renunți la job-ul tău? Nu îți face griji, majoritatea angajaților o iau în considerare la un moment dat.

Chiar acum ești la serviciu. Unul dintre acele job-uri mecanice și repetitive care plafonează mintea și zdrobesc spiritul. Citești acest articol în timp ce îți bei cafeaua și numeri anii, lunile, zilele, orele și minutele aproximative necesare pentru a ajunge la pensia dorită.

Mereu te gândești că meriți ceva mai bun, că trăiești la infinit aceeași zi și că toată lumea pare mult mai fericită decât tine în fotografiile de pe Instagram, cele în care par să zâmbească pe o plajă tropicală. Mental cauți asta pe hartă sau chiar intri puțin pe Google Maps.

Poate că te afli în această situație. Sau poate că nu, îți iubești job-ul și fiecare zi este o petrecere pentru tine. Dacă așa este, felicitări, dar dacă nu, nu îți face griji. Cei mai mulți angajați s-au aflat în situația ta la un moment dat, îndoindu-se dacă trebuie să suporte un pic mai mult și, probabil, să obțină o creștere salarială sau o promovare sau, dimpotrivă, ar trebui să-și lase locul de muncă pentru a face față noilor provocări într-o altă companie.

Te afli la o răscruce de drumuri: trebuie să rămân sau să plec?

Potrivit autoarei si colaboratoarei „CNBC“, Suzy Welch, există un secret pe care nimeni un ți-l spune și care te ajută să iei o decizie chiar astăzi, dacă ești acea persoană care de luni de zile se întreabă dacă să rămână sau este timpul să-și ia zborul în direcția unei alte companii.

Scriitoarea ne asigură că, atunci când ne întrebăm de multe ori, dacă într-adevăr suntem încă îndrăgostiți, sau dacă ar trebui să ne lăsăm de fumat, atunci când te gândești  mult timp dacă ar trebui să renunți la munca ta este pentru că de fapt nu ești logodit sau logodită cu ea. Asta ar trebui să-ți spună ce să faci.

De multe ori suntem blocați în gânduri obsesive care, atunci când este vremea adevărului, nu sunt reale. Crezi că nu vei găsi un nou loc de muncă? O vei face. Colegii tăi actuali de muncă te urăsc? Probabil că nu. Va falimenta compania dacă nu ești acolo? Ne pare rău să te contrazicem și de data asta.

Multă voință și responsabilitate

Decizia de a renunța la job are, desigur, mari consecințe. „De bani trebuie să-și faceți griji”, spune Welch, „precum și de CV și reputație”. Dar, subliniază, „nu-ti subestima capacitatea de recuperare sau valoarea proprie”.

Deci, o dată ce-ți dai seama că este timpul să te lași de fumat, nu-ți mai pierde timpul cântărind argumentele pro și contra. Fă primul pas și găsește o altă provocare. „Ai curajul să crezi în propriul viitor”, spune autoarea. „În cea mai mare parte a timpului, singurul lucru pe care îl vei regreta după ce ai făcut saltul este timpul irosit încercând sa iei aceasta decizie”.

Ultima oră

Comentariul meu