cei mai buni florari din românia vin la sibiu - se „bat” într-un super concurs

România înflorește și odată cu ea și Sibiul, la cel mai important și mai așteptat eveniment floristic al anului. Sibiul găzduiește în 13 și 14 noiembrie, cea de-a două ediție a Cupei României de Artă Florală. Prima ediție a competiției s-a desfășurat la Sinaia și s-a bucurat de un real succes atât din partea floriștilor, dar și a iubitorilor de flori veniți să admire operele de artă create de către concurenți.

Organizat de Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic, evenimentul este unul care își propune să promoveze imaginea floriștilor români ca artiști și nu doar ca simpli vânzători de flori. În competiție s-au înscris șapte participanți din șapte orașe diferite. Una dintre concurente este o sibiancă.

Cupa României de Artă Florală se desfășoară pe durata a două zile și constă în realizarea de compoziții florale, de mari si mici dimensiuni, pe parcursul a trei probe. Concurenții trebuie să respecte un regulament foarte strict impus de un juriul internațional format din Marios Vallianos, președinte al Asociației de Floriști din Grecia, Ioachim Erema, designer florist în Marea Britanie, ambasador Floral Fundamentals și Annemie Duchateau designer florist în Belgia și membru al Internațional Florist Organisation.

cei mai buni florari din românia vin la sibiu - se „bat” într-un super concurs

Conceptul evenimentului din acest an este legat de sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire. Tematica evenimentului urmărește reamintirea elementelor de identitate națională. Se vor reuni oameni înzestrați cu frumos, oameni talentați și îndrăzneți, dar și floriști veniți din toate colțurile țării.

Iubitorii de flori și de artă sunt invitați și ei să admire și să analizeze îndeaproape creațiile concurenților.
Accesul vizitatorilor va fi permis miercuri, 14 noiembrie, începând cu oră 13 în holul Hotelului Ana Aierport din Sibiu. Evenimentul va continua cu o demostratie florală de excepție susținută de Ioachim Erema, Ella Fodor și Anca Ungureanu, floriști care duc numele României la cele mai prestigioase evenimente floristice în Lume, floriști de care suntem mândri și care vor împărtăși, participanților, din secretele lor.

„Am ales Sibiul în acest an pentru farmecul lui aparte, pentru oamenii calzi și iubitori de frumos. Este o onoare pentru noi ca în an centenar să putem oferi sibienilor un astfel de spectacol de culoare si frumos și sperăm să fie primit cu interes”, a spus reprezentantul AADF.

Ultima oră

Comentariul meu