cea mai mare flotă de biciclete electrice, lansată în franța

Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume. Proiectul finanțat de stat are rolul de a le permite navetiștilor să se deplaseze cu acest mijloc de transport, reducând astfel aglomerația în trafic și poluarea.

Începând cu luna septembrie a anului viitor, agenția de transport regional Ile-de-France Mobilites (IDFM) va oferi până la 10.000 de biciclete electrice pentru închiriere. Obiectivul celor de la IDFM este atingerea pragului de 20.000 de astfel de biciclete, totul pentru a încuraja deplasarea cu acest tip de mijloc de transport. Acesta ar fi cel mai amplu program de închiriere de e-biciclete din lume.

Programul Veligo va fi gestionat de o companie mixtă între serviciul poştal şi firma de transport Transdev, în cadrul unui contract pe termen de şase ani. Programul va avea un buget de până la 111 milioane de euro. Veligo va completa programul Velib din Paris, care a servit ca model pentru folosirea comună a bicicletelor la nivel mondial, dar care a înregistrat probleme de când a fost preluat de un operator nou în acest an. Numai jumătate din cele 20.000 de biciclete ale programului Velibs sunt în circulaţie în acest moment.

În acest moment, biciciletele Velib sunt închiriate pe oră şi trebuie parcate în staţii stradale după utilizare. Avantajul celor Beligo este că pot rămâne la utilizatori, care le pot închiria pentru 40 de euro pe lună, jumătate din această sumă putând fi subvenţionată de către angajatori.

Ultima oră

Comentariul meu