dragnea zice că iohannis e panicat - ’’vede cum se strînge funia. vine momentul să dea socoteală’’
FOTO arhivă

Liderul PSD a lansat joi un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului l-a catalogat zilele trecute ca fiind un lansator de ’’fake news’’.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că afirmațiile șefului statului la adresa sa sunt acțiunile unui om „nervos” care „vede cum se strânge funia în jurul parului” și care se gândește că poate veni momentul să „dea socoteală pentru ilegalități pe care le-a săvârșit”.
„Vreau să comentez reacția președintelui Iohannis de marți. Eu am văzut ca mulți alții un om în panică, foarte nervos și este firesc pentru că vedem un președinte care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat. Domnul Iohannis vede cum se strînge funia în jurul parului și se gândește serios că poate veni momentul să dea socoteală pentru numeroasele ilegalități pe care le-a săvârșit în anii trecuți (…) Mai era cineva care folosea placa cu infractorii și penalii, Kovesi, când a început să se discute despre Onea și Portocală”, a declarat Liviu Dragnea.
Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care îl vizează sunt „fake news”, catalogându-l pe acesta un disperat care progresează.
„Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numește fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bilețelul roz și am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, președintele spune că îi este străină, deși unii insinuează că ar avea cunoștință.
„Nu știu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat și are probleme majore și caută să aducă vorba despre alte lucruri și aduce manevre de manipulare”,a mai spus președintele.
Declarațiile vin după ce, cu o zi în urmă, președintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacționând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliștii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman. Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoși, iar în a doua se aflau acte, cum ar fi ordonanța de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar și informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat președintele.

Ultima oră

Comentariul meu