cea mai prețioasă comoară descoperită vreodată în românia - valoare inestimabilă

În urmă cu sute de ani, căutătorii de comori români au avut parte de o descoperire incredibilă. Pe albia unui râu au găsit ceea ce la acea vreme numeau „Comoara lui Decebal”, cea mai mai de preț bogăție a tuturor timpurilor.

În jurul anului 1550, mai mulți pescari au descoperit în albia râului Strei, în apropiere de Deva, peste 400.000 de piese de aur. Conform istoricilor, aceștia mergeau cu barca pe râu și, deodată, au observat, în lumina soarelui, mai multe obiecte strălucitoare. În acel moment și-au dat seama că printre pietre se aflau monede de aur.

Așadar, se pare că datorită inundațiilor abundente și alunecărilor de teren din acea perioadă, comoara a ieși la suprafață.Experți susțin că este vorba chiar despre comoara lui Decebal (55-106), conducătorul Daciei. Acesta ar fi poruncit oamenilor săi să ascundă întreaga bogăție înainte să fie invadați de romani. Însă aurul nu a mai fost găsit până în 1550, deoarece Decebal i-ar fi ucis pe cei care l-au ascuns, tocmai pentru a nu da detalii despre unde se află tezaurul.

Ultima oră

Comentariul meu