vine iarna – de când începe să ningă

Meteorologii au anunțat care vor fi temperaturile lunii noiembrie. Spre sfârșitul lunii, lapovița și ninsoarea vor anunța venirea iernii. Astfel, temperaturile medii nu vor mai depăși 8 grade Celsius.

În prima jumătate a lunii noiembrie temperaturile se mențin peste media normală, însă spre sfârșitul lunii va începe să se răcească, astfel că va începe chiar să ningă.
În nopțile senine va fi frig, iar dimineața ne vom confrunta cu bruma și înghețul la sol. În Transilvania temperatura media variază între 2 și 4 grade Celsius, iar cel mai cald va fi pe litoral, unde vor putea fi și până la 8 grade Celsius.
Potrivit ANM, datorită aerului cald venit dinspre bazinul Mediteranei, care pătrunde și în țara noastră, se pot înregistra și temperaturi de până la 30 de grade Celsius, vreme extrem de caldă pentru perioada aceasta a anului. Cu toate acestea, față de luna octombrie, la nivel de precipitații se va înregistra o ușoară creștere, astfel că va ploua mai mult.
În zonele montane și în depresiunile intra-montane vom avea temperaturi medii cuprinse între 2 și -2 grade, iar pe culmile cele mai înalte, la peste 1.500 de metri, valorile coboară sub -4 grade Celsius.

Ultima oră

Comentariul meu